OriGami

Upvotes ontvangen17
Downvotes ontvangen19
Karma:-3 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (1)

1

17 Thumbs up   19 Thumbs down

origami


De betekenis: Origami is ontstaan in Japan. Daar werd het alleen gedaan door de Elite van Japan. Ze deden om zich niet te vervelen. Later werd het geïtroduseerd
aan China. Daar had het veel invloed op het dagelijks leven van mensen. bijvoorbeeld hun cultuur of hun geloof.
Origami is ontstaan in Japan. Daar werd het alleen gedaan door de Elite van Japan. Ze deden om zich niet te vervelen. Later werd het geïtroduseerd
aan China. Daar had het veel invloed op het dagelijks leven van mensen. bijvoorbeeld hun cultuur of hun geloof.
origami verhaal:
Ergens in Japan was er een meisje dat hete Sadako Sasaki. Toen zij twee jaar was gooide Amerika een atoombom op Japan. Ze vond hardlopen erg leuk. Toen ze 11 jaar was, tijdens een hardloopwedstrijd, werd ze onwel. Artsen ontdekte bij haar leukemie. Toen ze in het ziekenhuis lag, kwam er een vriendinnetje van haar langs en zij dat als je 1000 kraanvogels zou vouwen een wens mag doen. Ze ging toen hele tijd kraanvogels vouwen. Volgens de legende, had ze 644 kraanvogels gevouwen toen ze overleed (dat is niet waar want ze had al ruim 1300 kraanvogels gevouwen). De klasgenoten van haar vouwde de overige 356 kraanvogels (volgens de legende). Ze zeggen ook dat ze met 1000 kraanvogels begraven is. Maar dat laatste is echt niet waar.

Er is een monument van haar gemaakt. het stelt Sadako Sasaki voor met een gouden kraanvogel in haar hand. De klasgenoten van haar mochten de opschrift kiezen, het is geworden:

Het park en vooral het beeld is een bedevaartsoord voor grote groepen schoolkinderen die hier massaal op geschiedenisles komen. Het is traditie geworden dat elke schoolklas die het Vredespark bezoekt 1000 kraanvogels vouwt en deze aan de hekken van het park bevestigt. Zo ontstaan grote kluwens papier in allerlei bonte kleuren.
OriGami - 30 november 1999