06-gps.nl

Website:https://www.06-gps.nl
Upvotes ontvangen14
Downvotes ontvangen14
Karma:-1 (upvotes-downvotes)0 verdiende Badges

Geen badges gevonden.Betekenissen (12)

1

11   8

gsm


Global System for Mobile Communication, het wereldwijd bekende netwerk voor mobiele telefonie.
Bron: 06-gps.nl

2

2   4

gps


Global Positioning System, oorspronkelijk NAVSTAR GPS genoemd, is het Amerikaans satellietpositioneringssysteem. 32 satellieten cirkelen in 6 banen om de aarde en maken het mogelijk om overal op de wereld een exacte positiebepaling te doen.
Bron: 06-gps.nl

3

1   1

glonass


Global Navigation Satellite System, het Russische positioneringsysteem als tegenhanger van het Amerikaanse GPS. De grondprincipes zijn hetzelfde. Een groot verschil is dat elke satelliet op zijn eigen frequentie signalen stuurt. Bij 06-GPS wordt er ook van GLONASS correcties gebruik gemaakt.
Bron: 06-gps.nl

4

0   0

compass


Toekomstig Chinees satellietpositioneringssysteem in opbouw.
Bron: 06-gps.nl

5

0   0

csd


Circuit Switched Data, Overdrachtstechniek van data via het GSM netwerk.
Bron: 06-gps.nl

6

0   0

dgps/dgnss


DGPS en DGNSS staan voor respectievelijk differentiële GPS en differentiële GNSS. Bij deze techniek wordt de nauwkeurigheid van de gebruikerspositie verbeterd doormiddel van correctiedata van een referentiestation of referentienetwerk. In tegenstelling tot RTK wordt alleen gebruik gemaakt van codemetingen, waardoor de nauwkeurigheid blijft steken [..]
Bron: 06-gps.nl

7

0   1

galileo


Het toekomstige Europese satellietpositioneringssysteem, als tegenhanger van het Amerikaanse GPS systeem. De verwachtingen zijn dat dit systeem in 2015 volledig operationeel is.
Bron: 06-gps.nl

8

0   0

gnss


Global Navigation Satellite System – Een overkoepelend begrip voor alle satellietpositioneringssystemen. GNSS omvat GPS, GLONASS en in de toekomst ook GALILEO en COMPASS.
Bron: 06-gps.nl

9

0   0

gprs


General Packet Radio System, een dienst gebaseerd op GSM, welke het verstrekken van datapakketten over een internetverbinding mogelijk maakt.
Bron: 06-gps.nl

10

0   0

ntrip


Staat voor ‘Networked Transport of RTCM via Internet Protocol’ en is een protocol om GNSS correcties in RTCM formaat over het internet te transporteren.
Bron: 06-gps.nl


Login in om alle 12 betekenissen te bekijken