Betekenis nazi
Wat betekent nazi? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord nazi. Je kunt ook zelf een definitie van nazi toevoegen.

1

25   11

nazi


nationaal socialist
Bron: blaucapel.nl

2

25   17

nazi


Een nazi is een aanhanger van het nationaalsocialisme. Het nationaalsocialisme is de naam van de ideologie waarop, tussen 1933 en 1945, in Duitsland een totalitaire dictatuur was gebaseerd. De grondle [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

21   18

nazi


Naam voor een aanhanger van het nationaalsocialisme. Tegenwoordig wordt het direct geassocieerd met Hitler, Jodenhaat en de rest van de garde.
Bron: volkabulaire.nl

4

4   2

nazi


NaZi is een afkorting van Nationaal Zionist. Alle Zionisten zijn immers Nationaal gerichte personen, die een stuk land van de lokale bevolking hebben ingepikt (Palestijnen). De echte naam van dat land is Palestina. Echter vinden de Nazi’s dat het Israël moet heten (inclusief de muren van bezet land, welke zij als normale gang van zaken is?..).
Adrie - 4 januari 2022

5

11   10

nazi


Duitse afkorting van 'nationaalsocialist', de gedachte dat Duitsers beter waren dan anderen lag ten grondslag aan deze beweging.
Bron: dedokwerker.nl

6

5   5

nazi


Dierenvriend. Een persoon die een liefhebber is van organismen die horen bij het dierenrijk, ook wel dieren genoemd.
Voorbeeld: iemand die van honden of katten houdt
Anoniem - 21 februari 2018

7

11   12

nazi


aanhanger van het nationaalsocialisme
Voorbeeld: de nazi [..]
Bron: www.muiswerk.nl

8

2   5

nazi


Deze betekenis is NSFW/18+. Klik hier om deze betekenis te tonen.
der sturmer - 25 augustus 2018   NSFW / 18+

9

2   6

nazi


Nazi betekent Roofdier boef die steelt van mensen in nederland waren tijdens de oorlog veel nazi's actief ook in nederland en belgie , het waren boeven rovers die stalen van rijke mensen die als immigrant naar nederland waren gekomen. Hun alles alles van immigranten om ze daarna te deporteren.
Chefara - 25 november 2020

10

8   13

nazi


Afkorting van ‘nationaal-socialist’ in het Duits.
Bron: joodsmonument.nl

11

7   12

nazi


iemand die de leer van het nationaal-socialisme aanhangt
Bron: scholieren.com

12

7   13

nazi


Nazi's waren aanhangers van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP), die onder leiding stond van Adolf Hitler. De nazi's regeerden nazi-Duitsland van 1933 tot 1945. Ze waren onder andere verantwoordelijk voor de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Martin Bormann, Joseph Goebbels, Heinrich Himmler, Wilhelm Keitel, Hermann Göring en Hitler dus zijn voorbeelden van bekende nazi's. Door de Nazi's zijn ongeveer 6 miljoen joden vermoord.
salima - 4 december 2017

13

11   18

nazi


Afkorting voor een nationaal socialist.
Bron: tracesofwar.nl

14

7   14

nazi


Duitse afkorting van ‘nationaalsocialist’. De ideologie van het nationaalsocialisme, of nazisme, is erop gebaseerd dat het Duitse (lees: Arische) volk beter is dan alle andere volken. Deze gedachte is vastgelegd in de Neurenberger rassenwetten.
Bron: auschwitz.nl

Betekenis van nazi toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Nawfal Naziha >>