1 |
koolhydratenin de scheikunde een bepaald type verbinding van koolstof-, waterstof- en zuurstofatomen waarbij de waterstof- en zuurstofatomen in een verhouding 2:1 voorkomen.
|
2 |
koolhydratenKoolhydraten zijn een energiebron voor ons lichaam. Alle koolhydraten die we eten worden afgebroken tot glucose. Glucose wordt opgenomen in het bloed en via het bloed vervoerd naar de cellen. Voedings [..]
|
3 |
koolhydratenBelangrijk element van levende cellen en een belangrijke energie bron voor processen in het lichaam.
|
4 |
koolhydratenzijn een bron van energie en worden opgedeeld in enkelvoudige en meervoudige koolhydraten.
|
5 |
koolhydratenvoedingsstoffen. Verzamelnaam voor zetmeel, suikers, e.d.. Zit bijvoorbeeld in meelproducten, aardappelen, bananen. Maar ook in de vorm van fructose in fruit en in de vorm van lactose in melkproducten. L Begin Labiele diabetes : zie: Instabiele diabetes
|
6 |
koolhydratenKoolhydraten zijn organische stoffen die we via de voeding binnenkrijgen. Het lichaam zet de koolhydraten om in verbrandbare suikers. Omdat dit proces van omzetting eerst moet plaatsvinden voor de suikers verbruikt kunnen worden, geven koolhydraten langere tijd energie dan kant-en-klare suikers in de voeding.
|
7 |
koolhydratenOrganische verbindingen met als algemene formule C (H O), overwegend van plantaardige oorsprong, gevormd bij de fotosynthese.
|
8 |
koolhydratenverschillende typen enkelvoudige en meervoudige suikers
|
9 |
koolhydratenmeervoud van het zelfstandig naamwoord koolhydraat
|
<< koppel | kostprijs >> |