Betekenis kolonisatie
Wat betekent kolonisatie? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord kolonisatie. Je kunt ook zelf een definitie van kolonisatie toevoegen.

1

54   27

kolonisatie


mensen uit bepaalde landen gaan ergens anders wonen met de bedoeling om het gekoloniseerde land te gebruiken om er beter van te worden. Kolonies worden vanuit het moederland bestuurd.
Bron: scholieren.com

2

0   0

kolonisatie


kolonistatie; Verspreid over de kusten van de Zwarte zee en de Middellandse Zee stichtten de Griekse poleis nieuwe nederzettingen .
Veerle - 4 januari 2021

3

33   38

kolonisatie


Kolonisatie betekent oorspronkelijk: het vestigen van een deel van de eigen bevolking in een landstreek die nog niet door het eigen volk bewoond wordt. Dat kan in een onbewoond, onontgonnen gebied zij [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

21   37

kolonisatie


Kolonisatie betekent oorspronkelijk: het vestigen van een deel van de eigen bevolking in een landstreek die nog niet door het eigen volk bewoond wordt.
Bron: scholieren.com

5

2   19

kolonisatie


Weder rechterlijk zich toe eigen van Land of Gebieden van Inheemse Vilkeren ondr de mom van het brengen Evangelie . Beschaving en Bestuur somt met militair geweld pasificeren.
kobe-oser - 26 juli 2018

6

20   43

kolonisatie


(engels: colonization) De uitbreiding van politiek en economisch beheer over een gebied door een buitenlandse bezettende staat, die meestal organisatorisch en militair superieur is.
Bron: aat-ned.nl

7

13   43

kolonisatie


Een overzeeës veroverd gebied.
Iemand - 14 januari 2014


Betekenis van kolonisatie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< kolonialen kolonisten >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen