Betekenis kHz
Wat betekent kHz? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord kHz. Je kunt ook zelf een definitie van kHz toevoegen.

1

4 Thumbs up   1 Thumbs down

kHz


Afkorting van kilo-Hertz, 1.000 Hz.
Bron: vego.nl

2

3 Thumbs up   2 Thumbs down

kHz


De afkorting "kHz" betekent "kilohertz".
anoniem - 6 december 2009

3

5 Thumbs up   4 Thumbs down

kHz


Kilohertz: de Hertz is de eenheid voor het aantal trillingen per seconde. Het afleggen van één volledige cyclus in één seconde is gelijk aan 1 Hz. 1kHz = 1.000 Hz.
Bron: vrijeradio.be

4

3 Thumbs up   3 Thumbs down

kHz


Kilohertz, een manier om de frequentie aan te duiden.
anoniem - 11 maart 2017

5

1 Thumbs up   3 Thumbs down

kHz


Afkorting van kilohertz = 1000 hertz.
anoniem - 17 februari 2016

6

1 Thumbs up   4 Thumbs down

kHz


1000 Hz.
Bron: pl.harmankardon.com

7

1 Thumbs up   4 Thumbs down

kHz


1. Een manier om de frequentie van geluid aan te duiden. Ein KHz (kilohertz) staat gelijk aan 1000 cycli (hertz) per seconde. Hoe hoger dit nummer, hoe hoger het geluid. 2. KHz vindt u ook in de specificaties van geluidskaarten. Dit kan twee functies definikren. De eerste is de reeks frequenties die de geluidskaart kan voortbrengen. De tweede is de frequentie waarmee de geluidskaart samples (momentopnames) van een geluid neemt wanneer deze op uw schijf wordt opgenomen. Een geluidskaart kijkt iedere seconde duizenden keren naar het geluidsniveau om er een beeld van de kunnen vormen. Hoe vaker er een sample wordt genomen, hoe nauwkeuriger de opname is. Het aantal keren dat de geluidskaart een sample per seconde neemt wordt in KHz omschreven. Een goede geluidskaart dient met 22KHz of 44KHz samples te nemen.
anoniem - 17 februari 2016

8

3 Thumbs up   7 Thumbs down

kHz


Het aantal hertz is een maat voor het aantal keer per seconde dat er iets gebeurd, een maat voor de frequentie. In de computerwereld wordt dit vaak gebuikt bij processoren om hun verweringssnelheid aan te geven. Hoe hoger het aantal hertz, hoe vaker er een berekening in gaat. 1 hertz betekent dan dat er 1 processorcyclus per seconde is. Het aantal [..]
Bron: icer.nl
<< Khwaja khong >>