Betekenis hippocampus
Wat betekent hippocampus? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord hippocampus. Je kunt ook zelf een definitie van hippocampus toevoegen.

1

4 Thumbs up   2 Thumbs down

hippocampus


Hippocampus was een zwem- en waterpolovereniging in Monster, gemeente Westland. Hippocampus is in het jaar 1975 opgericht, met als thuisbad de Boetzelaer in Monster. De heren van de waterpoloafdeling [..]
Bron: nl.wikipedia.org

2

4 Thumbs up   3 Thumbs down

hippocampus


De hippocampus of het zeepaardje is een deel van de hersenen. Hij is gelegen aan de binnenzijde (het mediale vlak) van de slaapkwab, tegen de gyrus parahippocampalis aan. In beide hersenhelften is er [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

1 Thumbs up   3 Thumbs down

hippocampus


De sikkelvormige (zeepaardje) lijst aan de naar het midden gekeerde wand van de zijkant der hersenkamers. De hippocampus is, samen met de thalamus en de hypothalamus, onderdeel van het limbisch systeem. Dit systeem, wat weer een deel is van het centrale zenuwstelsel, speelt een rol in het emotionele leven en gedragspatroon van de mens.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

4

0 Thumbs up   3 Thumbs down

hippocampus


De Hippocampus was een wezen uit de Griekse oudheid met de voorkant van een paard en de achterkant van een dolfijn. Neptunus gebruikte deze wezens om zijn wagen voort te trekken.
Bron: histoportal.nl

5

0 Thumbs up   3 Thumbs down

hippocampus


Het zeepaard-vormige deel van de hersenen dat van cruciaal belang is voor het geheugen
Bron: nl.hdbuzz.net

6

0 Thumbs up   3 Thumbs down

hippocampus


[DEPRESSIE] Is betrokken bij het gedragspatroon van het individu. Ze is vooral het hersendeel dat een belangrijke rol speelt bij stress en is gevoelig voor cortisol. De hippocampus is onderdeel van het limbisch systeem, ook wel de emotionele hersenen genoemd en heeft een dubbelfunctie. De hippocampus speelt een rol in het geheugen in het algemeen, maar specifiek in het geheugen voor stress-situaties. Hierdoor herken je direct of een bepaalde situatie mogelijk bedreigend is en kun je snel beslissen wat je er aan kunt doen. Verder regelt de hippocampus dat er niet teveel of te weinig cortisolhormoon in het lichaam wordt aangemaakt. Dit gebeurt via het zogenaamde feedback-mechanisme. Zodra cortisol de hippocampus bereikt, gaat er een signaal naar de bijnieren dat de productie kan worden gestaakt. Als dit feedbackmechanisme voortdurend in actie moet komen, raakt het ongevoelig voor die signalen. Het gevolg hiervan is dat het cortisolgehalte in het bloed te hoog of juist te laag wordt.
anoniem - 17 februari 2016

7

0 Thumbs up   3 Thumbs down

hippocampus


(anat.) G zeepaardje; sikkelvormige verhevenheid in de mediale wand van de laterale hersenkamers, uitloper van de fornix cerebri, maakt deel uit van het limbisch systeem en is betrokken bij het gedragspatroon van het individu.
anoniem - 17 februari 2016

8

1 Thumbs up   5 Thumbs down

hippocampus


Verdikking in de wand van de hersenkamers, deze zijn betrokken bij het gedragspatroon van de betreffende persoon
Bron: www.dokterdokter.nl

9

0 Thumbs up   4 Thumbs down

hippocampus


De hippocampus (Latijn) of hippokampos (Oudgrieks: Ἱπποκάμπη of Ἱππόκαμπος) is een figuur uit de Griekse mythologie. Het is de mythische maritieme tegenhanger van het gewone paard. Het komt vaak voor [..]
Bron: nl.wikipedia.org

<< Hindrik Hine >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen