Betekenis geopolitiek
Wat betekent geopolitiek? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord geopolitiek. Je kunt ook zelf een definitie van geopolitiek toevoegen.

1

33 Thumbs up   3 Thumbs down

geopolitiek


Het politieke handelen van staten gericht op de economische (commercieele), sociale en staatkundige voordelen die te behalen zijn op grond van de geografische ligging van andere staten.
Sem abdul hamid - 23 oktober 2016

2

12 Thumbs up   8 Thumbs down

geopolitiek


(engels: geopolitics) Studie van de geografische aspecten van politieke verschijnselen, waaronder de geografische bases van de macht van landen en de geografische invloeden op machtsverhoudingen in de internationale politiek.
Bron: aat-ned.nl

3

9 Thumbs up   6 Thumbs down

geopolitiek


Sommigen benaderen het als "het streven om politieke doelen te bereiken op basis van geografisch gefundeerde argumenten". Van Dale definieert Geopolitiek als “de wetenschap van de invloed van de aardrijkskundige gesteldheid op staatkundige vraagstukken.
Polish king - 17 november 2017

4

8 Thumbs up   8 Thumbs down

geopolitiek


De term geopolitiek kan op verschillende wijzen gedefinieerd worden. Sommigen benaderen het als "het streven om politieke doelen te bereiken op basis van geografisch gefundeerde argumenten". Van Dale [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

8 Thumbs up   8 Thumbs down

geopolitiek


wereldpolitieke vraagstukken gebaseerd op historisch bepaalde (steeds veranderende), meestal geografisch (toevallig?) bepaalde machtsblokken. door sommigen gezien als helikopterview
paul brevini - 11 september 2017

6

1 Thumbs up   2 Thumbs down

geopolitiek


Politieke handelen van staten of machtsblokken van staten, gericht op het behalen van economische en/of financiële en/of militaire en/of politieke voordelen, desnoods ten koste van andere staten of machtsblokken. Materieel gaat het vaak om verwerven van grondstoffen of grondgebied.
Jan Cornelissen - 15 april 2022

7

7 Thumbs up   8 Thumbs down

geopolitiek


Analyse van de invloed van geografische omstandigheden op de buitenlandse politiek. Geopolitici veronderstellen dat de buitenlandse en veiligheidspolitiek van een staat worden bepaald door zijn geogra [..]
Bron: cultureelwoordenboek.nl

8

6 Thumbs up   14 Thumbs down

geopolitiek


De gevoerde politiek welke als gevolg heeft dat geologische aardverschuivingen zowel letterlijk als figuurlijk zullen ontstaan.
Denk hierbij aan het sinds 2016 ontstane fenomeen TRUMP.
Gijssie - 24 juni 2017

<< geopolitici Georgian Revival >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen