Betekenis affiliatie
Wat betekent affiliatie? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord affiliatie. Je kunt ook zelf een definitie van affiliatie toevoegen.

1

15 Thumbs up   8 Thumbs down

affiliatie


Bij een affiliatie spreekt men van zaken die met elkaar verbonden zijn in een hierarchische structuur. Een affiliatie maakt dus deel uit van een moederorganisatie. Ook wanneer je lid bent van een groep kan van een affiliatie gesproken worden. Op internet wordt een affiliatie veelal in context van promotie gebruikt. Als affiliatie promoot je dan het moederbedrijf, vaak tegen een vergoeding.


Dankzij onze talrijke affiliaties zijn wij over het hele land vertegenwoordigd.
katrien - 9 augustus 2011

2

10 Thumbs up   9 Thumbs down

affiliatie


De letterlijke betekenissen van affiliatie zijn 1) verbondenheid met een moederorganisatie en 2) acceptatie als lid van een vereniging of bond. De term affiliaties (of vaker de Engelse term affiliates) betekent op het internet eigenlijk (kleine) reclames voor andere websites die je op je eigen website kan zetten. Erbij hoort een contract, waarin staat hoeveel bijvoorbeeld één klik oplevert. Heel soms worden affiliates uitgewisseld tussen twee websites, dat betekent dat vaak soortgelijke websites een kleine advertentie van elkaar op de website zetten.
marjolein - 7 augustus 2011

3

4 Thumbs up   5 Thumbs down

affiliatie


Affiliatie is wanneer je deel van een groep bent. Op het internet ben je een affiliate wanneer je iets promoot. De KLM heeft vliegtickets en laat deze verkopen door vele affiliates. Een affiliatieprogramma is waar je dergelijke mogelijkheden kunt vinden.
Loraine - 2 augustus 2011

4

3 Thumbs up   4 Thumbs down

affiliatie


Affiliatie is de samenvoeging in verband van ondergeschiktheid van ondernemingen of organisaties.
Bron: ondernemersunited.nl

5

5 Thumbs up   7 Thumbs down

affiliatie


 • verbondenheid met een moederorganisatie
 • acceptatie als lid van een vereniging of verbond
 • Bron: nl.wiktionary.org

  << afstand afstamming >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen