Betekenis Unalome
Wat betekent Unalome? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Unalome. Je kunt ook zelf een definitie van Unalome toevoegen.

1

60   10

Unalome


Een unalome is een kronkelig, spiraalvormig teken dat symbool staat voor ons levenspad, vol uitdagingen, omwegen en onverwachte gebeurtenissen. De unalome 'begint' meestal in het centrum en spiraalt verder naar buiten toe.


Zij tekent prachtige unalomes om tot rust te komen na een lange dag.
martijnver - 14 april 2019

2

45   22

Unalome


Dit is een teken, een boeddhistisch symbool, die een spiraal of een zigzaglijn voorstelt. Het staat voor het pad dat elk persoon aflegt tijdens zijn of haar leven. Dit pad kan recht zijn of met bochten en gevuld met stress, angst, geluk en liefde. Het pad begint in het centrum van de spiraal, wat naar voren komt als het punt waarin we gevangen zijn in onze angsten en zwakheden. Met de tijd die verstrekt en het afleggen van de weg, wordt de geest helder en kan men zichzelf bevrijden. Het puntje dat zich boven op een unalome bevindt staat voor verlichting.
syl123 - 21 september 2017

3

23   10

Unalome


De spiraalvormige zigzaglijn boven de (heilige) geometrische vorm in een Aziatische tattoeage. Een Unalome speelt een belangrijke rol in de Oosterse cultuur. Het is het symbool voor verlichting en het bereiken daarvan. De Unalome weerspiegelt het levenspad dan we tijdens het leven bewandelen. Omdat deze vol obstakels en uitdagingen zit, is de vorm van een unalome niet symmetrisch. Het is meer een zigzaglijn waarlangs men, al dwalend, naar beneden gaat. Uiteindelijk gaat de zigzaglijn over een een rechte lijn. Dit is de zogenaamde ‘lijn van verlichting’ en is een verwijzing voor de weg naar het hiernamaals; het leven na de dood.
Guy Oldenkotte - 18 september 2017

4

7   9

Unalome


Als het denkende en het gedachte hetzelfde is, dan is het Woord het begrip en een afbeelding van de geest ui welk word het voortkomt.
anoniem - 26 juni 2018

5

0   3

Unalome


De unalome is een boeddhistisch teken dat staat voor de zeven stappen van verlichting.
Onderaan begint de unalome met een spiraal of een vorm die daarvan is afgeleid. Dat is het zienend oog. De unalome draait dan rechtsom om dan naar links te gaan. Eenmaal links volgen er 7 stappen (stijgende lijnen) alvorens de unalome omhoog stijgt en recht omhoog eindigt (het nirvana). Een unalome in het boeddhisme heeft altijd en nooit meer dan 7 stijgende lijnen, de 8e lijn omhoog is de bereikte verlichting die lijdt naar het nirvana.
Bodhi - 30 juli 2021

Betekenis van Unalome toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Revenant huurkazerne >>