Betekenis Nostalgie
Wat betekent Nostalgie? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Nostalgie. Je kunt ook zelf een definitie van Nostalgie toevoegen.

1

23   15

Nostalgie


Het terugverlangen naar iets uit het verleden of een periode die voorbij is. Iemand die nostalgisch is kijkt liever terug in de tijd dan vooruit naar de toekomst. Deze persoon zal droevig zijn dat die tijd voorbij is. Wanneer datgene of die periode heel anders is dan nu dan noemen we dat nostalgisch. Mensen die bijvoorbeeld liefdevol praten over de tijd van de stoomboot of herinneringen ophalen over de keer dat ze de Elfstedentocht reden, zijn nostalgisch bezig. Het woord nostalgie komt uit het Grieks. Het is een samenvoeging van het Griekse woord “nostos” dat terugkeer betekent en “algos” dat droefheid betekent.
Guy Oldenkotte - 18 september 2017

2

16   16

Nostalgie


Nostalgie is een gevoel van heimwee naar het verleden. Nostalgie kan bepaalde herinneringen bevatten aan je persoonlijke verleden, maar het kan ook om ruimere dingen gaan die niets met een persoon te maken hebben. Zo kan nostalgie je doen terugdenken aan het huis waar je opgegroeid bent. Maar het kan ook een bepaald type snoepjes zijn, die in je kindertijd bestonden. Iedereen van jouw leeftijd kent die bepaalde snoepjes dan en zo kan je in groep over de nostalgie denken.
turelinckx - 5 april 2014

3

17   20

Nostalgie


heeft te maken met een gevoelens van heimwee en verlangen. Als je nostalgisch bent, dan verlang je terug naar vroeger, een bepaalde periode van je leven en de situatie toen. Het lijkt dan op een soort van jeugdsentiment. Herinneringen aan een bepaalde periode in de jeugd spelen hier heel erg in mee en dat geeft een gevoel van heimwee. Heimwee kan verdrietig of ongelukkig maken, maar er kunnen ook positieve gevoelens bij komen. Dat alles valt onder de noemer nostalgie. We kennen het wel van het gezegde “ vroeger was alles beter” wat veel gebruikt wordt tegenwoordig. Ook dat is nostalgie.
syl123 - 21 september 2017

4

10   19

Nostalgie


Nostalgie (uit het Grieks: nostos = terugkeer en algos = droefheid, pijn, lijden) is het gevoel iets belangrijks of dierbaars te zijn kwijtgeraakt. Dit uit zich in heimwee naar het (persoonlijke) verl [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

12   22

Nostalgie


heimwee
Bron: collegenet.nl

Betekenis van Nostalgie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Siardus van Friesland Ferdinand I van Oostenrijk >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen