Betekenis Irredentisme
Wat betekent Irredentisme? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Irredentisme. Je kunt ook zelf een definitie van Irredentisme toevoegen.

1

4   1

Irredentisme


samenvoegen met andere etnische-nationalisten in andere staten, en met hen andere staten creëren of samenvoegen bij een andere staat die bevolkt is door mede etnisch-nationalisten.
IR - 3 juni 2015

2

6   4

Irredentisme


=streven om delen van een andere staat bij je eigen staat te voegen.Meestal wonen nauw verwante groepen op dat andere stuk grond. Samen met regionalisme* en seperatisme* gaat het om het niet samen vallen van politiek ruimtelijke organisatie en regionaal bewustzijn*.
Bron: collegenet.nl

3

2   1

Irredentisme


irredentisme is het samenvoegen met andere etnische-nationalisten in andere staten, en met hen andere staten creëren of samenvoegen bij een andere staat die bevolkt is door mede etnisch-nationalisten.
RomyGoossens - 3 juni 2015

4

1   4

Irredentisme


aparte van nationalisme, wat geldt voor Italiƫ, die vindt dat ze recht heeft op zogenaamde, nog niet bevrijdde gebieden in te nemen
Bron: scholieren.com

5

2   6

Irredentisme


Het irredentisme is als term afgeleid van de woorden Italia irredenta, "het (nog) niet teruggewonnen (deel van) Italiƫ". Het is in zijn oorspronkelijke zin een Heel-Italiaans staatkundig streven, waa [..]
Bron: nl.wikipedia.org

Betekenis van Irredentisme toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Conques Gestaltpsychologie >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen