Betekenis Intervisie
Wat betekent Intervisie? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord Intervisie. Je kunt ook zelf een definitie van Intervisie toevoegen.

1

17   5

Intervisie


Intervisie is de uitwisseling van verschillende denkwijzen en visies tussen meerdere personen. Dit kan zowel op professioneel als persoonlijk vlak zijn, maar wordt voornamelijk aan werksituaties gerelateerd.
katrien - 14 augustus 2011

2

4   1

Intervisie


Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen mensen die werkzaam of in opleiding zijn in hetzelfde vakgebied. Onderwerp van gesprek zijn de verrichte werkzaamheden en de daaraan gerelateerde problem [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

4   2

Intervisie


Een gestructureerd groepsgesprek met als doel van en met elkaar te leren rond een gemeenschappelijk thema/terrein.
Anita Mulder - 1 oktober 2014

4

3   1

Intervisie


Intervisie is een zelfhulpmethode waarmee collega's elkaar helpen beter te worden in hun werk
Kees van Rijn - 7 april 2015

5

5   4

Intervisie


Werkbespreking op basis van uitwisseling van ervaring en kennis; knelpunten en problemen in het werk worden behandeld.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

6

2   1

Intervisie


Tussen (inter) de visies een diepere betekenis vinden. Naar binnen kijken. Doordringen tot de bron, de essentie der dingen.
P.Zee - 9 mei 2015

7

0   0

Intervisie


Intervisie is wat je kunt leren zien als de relatie tussen het een en het andere, daar waar door de scheiding van ambachtelijke ontwikkelingen voor veel mensen geen relaties meer te zien zijn, behalve als men origineel zelf door kan denken.
Banaantje123 - 4 januari 2022

8

3   3

Intervisie


Intervisie is wat je kunt leren zien als de relatie tussen het een en het
andere,
anoniem - 9 oktober 2013

9

6   7

Intervisie


Intervisie is een gestructureerde wijze van werkoverleg. De methode van intervisie wordt voornamelijk binnen bedrijven en organisaties gebruikt. Het houdt in dat er professionele ondersteuning wordt geboden en dat er professioneel wordt geanalyseerd en geadviseerd.
Loraine - 3 augustus 2011

10

0   11

Intervisie


Intervisie is wat je kunt leren zien als de relatie tussen het een en het andere, daar waar door de scheiding van ambachtelijke ontwikkelingen voor veel mensen geen relaties meer te zien zijn, behalve als men origineel zelf door kan denken.
Voorbeeld: Elk lepeltje van ijzer en allerlei legeringen heeft met sinaasappels in Zuid Afrika te maken en met Rusland tegelijk. Want de sinaasappelsap als drank van de mijnwerker van de zeldzame legeringen en de Russische gas voor de smeltovens van TAKA bij IJmuiden hebben met dat lepetje in mijn glas thee te maken en door-redenerend is er ook een relatie met mijn oma, die dat lepeltje kocht en ook met Marokko omdat de marokaan die de ijzererts als matroos per schip hielp vervoeren naar Nederland er ook mee van doen had en alle boeren op de wereld die de elementen van het eten en de verpakkingsmaterialen van dat eten en de onderdelen van dat schip produceerden die deze marokaan at op dat schip hebben ook allemaal met dat ene kleine ijzeren lepetje te maken. En wat eigenlijk niet? Bij handig omgaan met intervisie leer je snel de grens kiezen tussen waar je niets van hoeft te weten en wat je wel moet weten van belangrijke OMstandigheden van een vraagstuk waarin je intervisie (relaties tussen de dingen en systemen) en intravisie (relaties binnen een systeem) en metavisie en metafysica (omvattende blik) toepast.
Frits Boerwinkel - 14 april 2013

Betekenis van Intervisie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< interviews intestatus >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen