1 |
Hydrolyse(Engels: Hydrolysis(niet:Hydrolyse)) splitsing van scheikundige verbindingen onder opneming van water
|
2 |
Hydrolyse(Engels: Hydrolysis(niet:Hydrolyse)) splitsing van scheikundige verbindingen onder opneming van water
|
3 |
Hydrolysesplitsing van scheikundige verbindingen onder opneming van water; wkw. hydrolyseren; hydrolytisch enzym, zie hydrolase.
|
4 |
HydrolyseAls een stof door een reactie met water gesplitst wordt in één of meer andere stoffen spreek je van hydrolyse. De ontstane stoffen bestaan dus opgebouwd uit kleinere moleculen. Belangrijk is de hydrolyse van eiwitten, van di- en polysachariden (zie koolhydraten) en van vetten. Hydrolyse van eiwitten geeft uiteindelijk aminozuren. Hydrolyse van di- en polysachariden geeft uiteindelijk monosachariden. Hydrolyse van vetten geeft glycerol en vetzuren. In levende organismen vindt hydrolyse in de regel onder invloed van enzymen plaats.
|
5 |
Hydrolyse ( scheikunde ) de splitsing van scheikundige verbindingen door opneming van water
|
6 |
Hydrolysesplitsing van scheikundige verbindingen onder opneming van water
|
7 |
Hydrolysede ontbinding van organische mengsels door interactie met het water.
|
8 |
HydrolyseHydrolyse is de splitsing van een chemische verbinding onder opname van water. Normaliter vindt een hydrolysereactie altijd plaats tussen een restgroep van een basische stamverbinding aan een organisc [..]
|
9 |
HydrolyseHet met behulp van water splitsen van scheikundige verbindingen.
|
10 |
Hydrolyseontleding van een verbinding in andere waarbij een molecuul water wordt gesplitst; b.v. (de onderstreepte atomen zijn afkomstig van het water)
|
11 |
Hydrolysesplitsing van scheikundige verbindingen onder opneming van water
|
<< hydrofiel | hymne >> |