Betekenis FOOTPRINT
Wat betekent FOOTPRINT? Hieronder vind je 11 betekenissen van het woord FOOTPRINT. Je kunt ook zelf een definitie van FOOTPRINT toevoegen.

1

20 Thumbs up   13 Thumbs down

FOOTPRINT


In bioscopen Heb je altijd een FOOTPRINT erstaat ook soms erbij wat het betekent. Soms als deze FOOTPRINT erbij staat Dan is de film voor 16+. De FOOTPRINT betekent sexuele gedrag. Daarom is het voor 16+
Anoniem - 4 februari 2017

2

8 Thumbs up   6 Thumbs down

FOOTPRINT


De ruimte die een bepaald toestel inneemt.
Bron: 4umi.com

3

6 Thumbs up   4 Thumbs down

FOOTPRINT


(Carto-)grafische weergave van het verzorgingsgebied van een satelliet in de vorm van contouren van gelijke vermogensfluxdichtheid.  De benaming verwijst naar de gelijkenis met een vingerafdruk.
Bron: home.euphonynet.be

4

5 Thumbs up   4 Thumbs down

FOOTPRINT


z.nw. oppervlaktebeslag, ruimtebeslag
Bron: vindpunt.nl

5

1 Thumbs up   2 Thumbs down

FOOTPRINT


Hiermee refereert men naar de algemen grootte van iets, fyxiek of virtueel. Zo kan de 'footprint' van een applicatie of operating system groot of klein zijn - d.w.z. de benodigde systeem bronnen (geheugen, harddiskruimte, etc) is groot of klein.
anoniem - 17 februari 2016

6

1 Thumbs up   3 Thumbs down

FOOTPRINT


bodemgebied dat door een bundel is aangestraald. (beluid)
Bron: aquo.nl

7

3 Thumbs up   5 Thumbs down

FOOTPRINT


Footprint is het tweede studioalbum van Gary Wright. Voordat Wright zijn soloalbums opnam was hij lid van Spooky Tooth en na dit album werd hij dat weer. Solo-aspiraties gingen even de kast in tot 197 [..]
Bron: nl.wikipedia.org

8

1 Thumbs up   3 Thumbs down

FOOTPRINT


Dit is een soort veldsterkteafdruk (vermogensfluxdichtheid) die een gebied weergeeft op het aardoppervlak waar een transponder met een bepaalde sterkte is te ontvangen. Een superbeam zal een kleinere maar sterkere footprint hebben dan een Widebeam. Met deze techniek kunnen er verschillende plekken op het aardoppervlak worden aangewezen waar een bepaalde satelliet te ontvangen moet zijn. De benaming verwijst naar de gelijkenis met een vingerafdruk.
anoniem - 17 februari 2016

9

4 Thumbs up   7 Thumbs down

FOOTPRINT


De uitdrukking 'Footprint' wordt gebruikt door bouwkundigen (ook architecten) om met deze vage Engelstalige uitdrukking indruk te maken op hun opdrachtgevers of andere belanghebbenden.
Meestal wordt met 'footprint' bedoeld het bebouwde oppervlak, dat is het oppervlak (m2) van het terrein dat precies door een gebouw wordt ingenomen als of voor zover dat gebouwd is. De onder de grond liggende verdiepingen (kelderruimten, gangen en trappen) en op het terrein aangelegde 'carports' en schuurtjes of andere bij- of aanbouwen worden meegerekend om het bebouwde oppervlak te bepalen. Ook als die 'uitsteken' verder dan de oppervlakte van de begane grond van het betreffende gebouw groot is.
Niet inbegrepen in het bebouwde oppervlak zijn parkeeroppervlakten, bestratingen, oppervlakten voor de terreinverlichting en tuinoppervlakten.
ir. Koos Vercouteren - 8 augustus 2013

10

1 Thumbs up   4 Thumbs down

FOOTPRINT


Def.: bodemgebied dat door een bundel is aangestraald. (beluid)
anoniem - 17 februari 2016

11

0 Thumbs up   6 Thumbs down

FOOTPRINT


De omvang van het bebouwde oppervlak van een gebouw. Er moet minimaal een bouwlaag aanwezig zijn, dus gebouwde terrassen tellen bijvoorbeeld niet mee en ook onbebouwde binnenruimtes vallen buiten de footprint
Bron: structuurvisieutrechtseheuvelrug.nl

<< footer fop >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen