Betekenis CO2
Wat betekent CO2? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord CO2. Je kunt ook zelf een definitie van CO2 toevoegen.

1

47   39

CO2


CO2 is een chemische verbinding van een koolstofatoom (C) en twee zuurstofatomen (O). We noemen het ook wel kooldioxide. Het is een kleurloos en reukloos gas. Het ontstaat bij verbranding van natuurlijke brandstoffen (olie, aardgas, steenkool of hout). Bomen en planten hebben CO2 nodig om te groeien.
Bron: nuon.com

2

23   36

CO2


koolstofdioxide. Geurloos en kleurloos gas dat ondermeer vrijkomt bij de verbranding van fossiele brandstoffen en dat door een verhoogde uitstoot mee verantwoordelijk is voor het broeikaseffect en dus de opwarming van de aarde.
Bron: energiesparen.be

3

16   36

CO2


CO2:Koolzuurgas. Een gas dat vrijkomt bij verbranding van fossiele brandstoffen. Een van de grote boosdoeners bij het broeikaseffect.
Bron: www.digischool.nl

4

14   34

CO2


Gasvormige koolstofverbinding Zie kooldioxide
Bron: venividivissie.org

5

12   33

CO2


Kooldioxide. Een van de 'broeikasgassen' in de atmosfeer, waarvan de hoeveelheid toeneemt door het verbruik van fossiele brandstoffen zoals olie, gas en steenkool. Nuon Natuurstroom is 100% CO2-vrij, want gemaakt met behulp van wind, water en zon.
Bron: nuon.nl

6

15   36

CO2


Zie Kooldioxide.
Bron: esab.nl

7

12   34

CO2


uitstoot (gecombineerd en gewogen) - De hoeveelheid CO2 emissie in de uitlaatgassen van een auto, meestal gemeten in g/100 km. Emissieklasse   Capaciteit brandstoftank - Dit is de maximale inhoud van de brandstoftank in liter.
Bron: nl.chevrolet.be

Betekenis van CO2 toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Coprocessor COA >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen