Betekenis Blauwe Engel
Wat betekent Blauwe Engel? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Blauwe Engel. Je kunt ook zelf een definitie van Blauwe Engel toevoegen.

1

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Blauwe Engel


Plan X, eerder: materieel DE1 en DE2, beter bekend onder de naam Blauwe Engel, was een Nederlandse dieselelektrische trein. De naam was ontleend aan de helderblauwe kleur die deze treinstellen aanvank [..]
Bron: nl.wikipedia.org

2

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Blauwe Engel


Blauwe engelen van de Minch
Deze bovennatuurlijke wezens zouden in grotten onder water leven in Minch, een watergang tussen Lewis, Log Island en de Shaint eilanden bij Schotland.De blauwe engelen leken op mensen maar hadden een blauwe huid.
Ze waren berucht om langs voorbij varende schepen te zwemmen en te proberen deze tot zinken te brengen door stormen te creëren en de zeemannen het water in te lokken.
Als een kapitein zijn schip wilde redden moest hij hun raadsels oplossen en hun rijmen afmaken, en hij moest ervoor zorgen dat hij altijd het laatste woord had.
De blauwe mannen leefden in hiëarchie en hadden een opperhoofd. Hierdoor dachten velen dat ze zeemeermannen waren. Anderen zien de blauwe mannen als gevallen engelen.
Jan Gillis - 23 september 2014

3

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Blauwe Engel


Het gebrul van dat treintje was in de vijftiger jaren door de hele provincie te horen. Het lijkt me voor de hand liggend dat "blauwe engel" een ironische toespeling was op de betoverende zang van Marlene Dietrich, die in die haar films vaak een helderblauwe jurk droeg.
Derk Boonstra - 4 mei 2021

<< Eerste Stadhouderloze Tijdperk Principaat >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen