Betekenis BBP
Wat betekent BBP? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord BBP. Je kunt ook zelf een definitie van BBP toevoegen.

1

7   4

BBP


Bruto Binnenlands Product (BBP) is de totale geldwaarde van de geproduceerde goederen en diensten in een land tijdens een periode, meestal een jaar. Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is de indicator van de totale omvang van de economie van een land.
Bron: aegon.nl

2

5   3

BBP


BBP betekent Bruto Binnenland Product Het BBP is de waarde van alle in een land geproduceerde goederen en diensten binnen een jaar (het kan ook om een andere periode gaan, maar over het algemeen geld [..]
Bron: wat-betekent.nl

3

4   2

BBP


Het BBP (bruto binnenlands product) meet het bedrag van de goederen en diensten die in een land werden geproduceerd door de binnen- en buitenlandse ondernemingen die in dit land gevestigd zijn.Het BBP vertegenwoordigt het bedrag van de uitgaven van de verschillende economische subjecten voor goederen en diensten die op het nationale territorium werden geproduceerd (gezinsconsumptie, bedrijfsinvesteringen, netto uitvoer van goederen en diensten, staatsuitgaven).Het bruto binnenlands product geeft dus een idee van de draagwijdte van de economische activiteit in ons land.
anoniem - 17 februari 2016

4

5   5

BBP


Afkorting voor Bruto Binnenlands Product. De marktwaarde van alle finale goederen en diensten die in een land gedurende een bepaalde periode (meestal een jaar) zijn voortgebracht. Om dubbeltellingen te vermijden houdt men enkel rekening met de toegevoegde waarde in elke fase van de productiecyclus. Aangekochte grondstoffen of onderdelen worden dus [..]
Bron: kbcam.be

5

4   4

BBP


bruto binnenlands product
Bron: scholieren.com

6

4   4

BBP


Bruto Binnenlands Product: waarde van alles wat er in een land wordt geprodu- ceerd
Bron: blaucapel.nl

7

5   6

BBP


De afkorting "BBP" betekent "Bruto binnenlands product".
anoniem - 6 december 2009

8

4   5

BBP


betekent bruto binnenlandsproduct
Bron: mkalk.home.xs4all.nl

9

4   5

BBP


Zie bruto binnenlands product
Bron: the-web-library.com

10

4   5

BBP


Zie bruto binnenlands product.
Bron: deaandelenspeurder.eu

11

2   5

BBP


Bruto binnenlands product de (bruto) waarde van alle goederen en diensten die in Nederland worden geproduceerd.  Het BBP dient als welvaartsmaatstaf van een land.  Het BBP houdt echter geen rekening met zaken zoals milieu, vrije tijd en inkomensongelijkheid. Zie ook BBP BOX.  
Bron: home.wanadoo.nl

12

1   4

BBP


Som van de bruto toegevoegde waarden van bedrijven en overheid in Nederland in een jaar.
Bron: finler.nl

Betekenis van BBP toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< BBN BBSH >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen