1 |
Antioxidantbeschermende stoffen
|
2 |
AntioxidantAntioxidatiemiddel.
|
3 |
AntioxidantSchadelijke vrije radicalen kunnen worden geneutraliseerd door een molecuul, deze molecuul die in staat is om dit te doen wordt een antioxidant genoemd. Ze kunnen onschadelijk gemaakt worden doordat h [..]
|
4 |
AntioxidantVoorkomt de afbraak van weefsels.
|
5 |
Antioxidanteen bestanddeel dat helpt bij het vangen van vrije radicalen. Veel bekende voedingsmiddelen hebben antioxidanteigenschappen.
|
6 |
AntioxidantEen chemische stof die schadelijke stoffen kan ‘opdweilen’ die worden geproduceerd als cellen energie uit voedsel halen.
|
7 |
AntioxidantStof die chemisch binding met zuurstof tegengaat. Bepaalde vitamines (vit. E) zijn bijvoorbeeld antioxidanten.
|
8 |
AntioxidantEen chemische verbinding dat wordt toegevoegd aan smeermiddelen om oxidatie van de olie tegen te gaan; hiermee worden de oxidatiereacties gestopt cq. vertraagd.
|
9 |
AntioxidantStof die oxidatie en bederf tegengaat, waardoor ranzigheid en onaangename geuren minder snel optreden (z.o. vitamine E en selenium)..
|
10 |
AntioxidantEen antioxidant is een stof die oxidatie tegengaat.
|
<< Voedselketen | Dubbele moraal >> |