1 |
voedingAfhankelijk van de leef- en voedingsgewoonten enerzijds en de lichamelijke gesteldheid anderzijds, kan het nodig en gunstig zijn een aangepaste voeding te gebruiken. Algemeen kan men stellen dat bij een dieet rekening gehouden wordt met wat het lichaam beter niet krijgt voorgeschoteld en wat men wat meer zou kunnen eten.
|
2 |
voedingDe stroomvoorziening van een computer. Hier steek je de stroomkabel in. De voeding zet vervolgens de netspanning (230V) om naar de gebruikte voltages, en verdeeld die vervolgens over alle ander componenten in de computer. In de voeding zit vaak ook de ventilator Synonym met: Power Supply Unit, PSU
|
3 |
voedingOnder voedsel wordt verstaan alle organische stoffen die organismen nodig hebben. Met deze stoffen kunnen organismen energie opwekken voor alle processen in de cellen en kan een organisme groeien.
|
4 |
voedingDe aarde heeft geen eigen Etherisch voedend systeem en is afhankelijk van de energie die de kosmos haar brengt. De aarde is vrouwelijk en ontvangend; de kosmos is ten opzichte van de aarde gevend en mannelijk. De aarde wordt gevoed met Ether vanuit het centrum van de Melkweg. De verbinding komt tot stand via geometrische netwerken, zowel in de kosm [..]
|
5 |
voedingIn de elektronica is een voeding het onderdeel van een apparaat of schakeling, dat zorgdraagt voor de benodigde spanningen en stromen. De voeding zet daartoe de elektrische energie van de beschikbare [..]
|
6 |
voedinguitgangspunt van de voeding bij diabetes is een gezonde en evenwichtige voeding, zoals die geldt voor iedereen. W Begin Water : transportmiddel voor voedingsstoffen, maar ook voor afvalstoffen. X Begin Xeno-transplantatie : het transplanteren van organen die niet afkomstig zijn van de mens. Z Begin Zelfcontrole : het zelf contr [..]
|
7 |
voedingEten, Etenswaar, Eterij, Kost, Voedingmiddelen, Voedsel; Alimentatie, Onderhoud, Verzorging
|
8 |
voedingVoeding kan verwijzen naar:
Voedsel
Voeding (elektronica)
Power supply unit, een computervoeding
|
9 |
voedingVoeding is datgene wat iemand moet eten om in leven en gezond te blijven. Dit is bv. groente, fruit en noten. Alles wat nog meer naar binnen gewerkt wordt en dat niet bedoeld is om in leven en gezond [..]
|
10 |
voeding`Schijf van Vijf` -gezondheidsregels op het gebied van voeding: (1) Eet gevarieerd , groep 1: aardappelen, brood, deegwaren, peulvruchten (koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels, vitaminen & mineralen) , groep 2: groenten en fruit (vitamine C en voedingsvezels) , groep 3: melk, melkproducten, kaas, vlees, vleeswaren, kip, vis, tahoe (eiwitten, vitaminen, kalk en ijzer) , groep 4: margarine, halvarine, olie (vetten en vitaminen) (2) Eet niet te veel - Te veel eten leidt vroeg of laat tot overgewicht (= obestias) en/of een slechte spijsverteringen en spijsverteringsaandoeningen (= dyspepsie) (3) Gebruik minder verzadigd vet - Overmatig gebruik van verzadigde vetten verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. (4) Eet veel groente, fruit en brood (zie 1) (5) Eet veilig - Eet regelmatig (3 maaltijden en maximaal 2 tuusendoortjes), gebruik weinig keukenzout en zorg dat het voedsel niet besmet is met micro-organismen (wassen en voldoende lang goed koken, braden, etc.) en weinig of geen schadelijke stoffen bevat. - NB. , Drink voldoende vocht tijdens en tussen de maaltijden. Neem flink extra vocht bij een vezelrijk voedingspatroon, bij veel zweten door warm weer, zware arbeid of sporten en bij koorts, diarree en braken. , Neem iedere dag voldoende lichaamsbeweging , zoals wandelen, fietsen, sporten en fitness. , Vermijd overmatig gebruik van koffie, alcohol en andere genotmiddelen .
|
11 |
voeding`Schijf van Vijf` -gezondheidsregels op het gebied van voeding: (1) Eet gevarieerd , groep 1: aardappelen, brood, deegwaren, peulvruchten (koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels, vitaminen & mineralen) , groep 2: groenten en fruit (vitamine C en voedingsvezels) , groep 3: melk, melkproducten, kaas, vlees, vleeswaren, kip, vis, tahoe (eiwitten, vitaminen, kalk en ijzer) , groep 4: margarine, halvarine, olie (vetten en vitaminen) (2) Eet niet te veel - Te veel eten leidt vroeg of laat tot overgewicht (= obestias) en/of een slechte spijsverteringen en spijsverteringsaandoeningen (= dyspepsie) (3) Gebruik minder verzadigd vet - Overmatig gebruik van verzadigde vetten verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. (4) Eet veel groente, fruit en brood (zie 1) (5) Eet veilig - Eet regelmatig (3 maaltijden en maximaal 2 tuusendoortjes), gebruik weinig keukenzout en zorg dat het voedsel niet besmet is met micro-organismen (wassen en voldoende lang goed koken, braden, etc.) en weinig of geen schadelijke stoffen bevat. - NB. , Drink voldoende vocht tijdens en tussen de maaltijden. Neem flink extra vocht bij een vezelrijk voedingspatroon, bij veel zweten door warm weer, zware arbeid of sporten en bij koorts, diarree en braken. , Neem iedere dag voldoende lichaamsbeweging , zoals wandelen, fietsen, sporten en fitness. , Vermijd overmatig gebruik van koffie, alcohol en andere genotmiddelen .
|
12 |
voedingAlle voedingsmiddelen die mensen nodig hebben om te kunnen functioneren.
|
<< voeden | voedingsgewoonten >> |