Betekenis voeding
Wat betekent voeding? Hieronder vind je 12 betekenissen van het woord voeding. Je kunt ook zelf een definitie van voeding toevoegen.

1

11   6

voeding


Afhankelijk van de leef- en voedingsgewoonten enerzijds en de lichamelijke gesteldheid anderzijds, kan het nodig en gunstig zijn een aangepaste voeding te gebruiken. Algemeen kan men stellen dat bij e [..]
Bron: alternatievegids.com

2

8   5

voeding


De stroomvoorziening van een computer. Hier steek je de stroomkabel in. De voeding zet vervolgens de netspanning (230V) om naar de gebruikte voltages, en verdeeld die vervolgens over alle ander componenten in de computer. In de voeding zit vaak ook de ventilator Synonym met: Power Supply Unit, PSU
Bron: icer.nl

3

6   5

voeding


Onder voedsel wordt verstaan alle organische stoffen die organismen nodig hebben. Met deze stoffen kunnen organismen energie opwekken voor alle processen in de cellen en kan een organisme groeien.
Bron: koopcenter.be

4

3   5

voeding


De aarde heeft geen eigen Etherisch voedend systeem en is afhankelijk van de energie die de kosmos haar brengt. De aarde is vrouwelijk en ontvangend; de kosmos is ten opzichte van de aarde gevend en m [..]
Bron: geomantie.nl

5

3   7

voeding


In de elektronica is een voeding het onderdeel van een apparaat of schakeling, dat zorgdraagt voor de benodigde spanningen en stromen. De voeding zet daartoe de elektrische energie van de beschikbare [..]
Bron: nl.wikipedia.org

6

2   6

voeding


uitgangspunt van de voeding bij diabetes is een gezonde en evenwichtige voeding, zoals die geldt voor iedereen.   W Begin Water : transportmiddel voor voedingsstoffen, maar ook voor afvalstoffen. [..]
Bron: bd.com

7

0   5

voeding


Voeding kan verwijzen naar: Voedsel Voeding (elektronica) Power supply unit, een computervoeding
Bron: nl.wikipedia.org

8

1   6

voeding


Voeding is datgene wat iemand moet eten om in leven en gezond te blijven. Dit is bv. groente, fruit en noten. Alles wat nog meer naar binnen gewerkt wordt en dat niet bedoeld is om in leven en gezond [..]
Bron: voedselencyclopedie.nl

9

1   6

voeding


`Schijf van Vijf` -gezondheidsregels op het gebied van voeding: (1) Eet gevarieerd , groep 1: aardappelen, brood, deegwaren, peulvruchten (koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels, vitaminen & mineralen) , groep 2: groenten en fruit (vitamine C en voedingsvezels) , groep 3: melk, melkproducten, kaas, vlees, vleeswaren, kip, vis, tahoe (eiwitten, vitaminen, kalk en ijzer) , groep 4: margarine, halvarine, olie (vetten en vitaminen) (2) Eet niet te veel - Te veel eten leidt vroeg of laat tot overgewicht (= obestias) en/of een slechte spijsverteringen en spijsverteringsaandoeningen (= dyspepsie) (3) Gebruik minder verzadigd vet - Overmatig gebruik van verzadigde vetten verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. (4) Eet veel groente, fruit en brood (zie 1) (5) Eet veilig - Eet regelmatig (3 maaltijden en maximaal 2 tuusendoortjes), gebruik weinig keukenzout en zorg dat het voedsel niet besmet is met micro-organismen (wassen en voldoende lang goed koken, braden, etc.) en weinig of geen schadelijke stoffen bevat. - NB. , Drink voldoende vocht tijdens en tussen de maaltijden. Neem flink extra vocht bij een vezelrijk voedingspatroon, bij veel zweten door warm weer, zware arbeid of sporten en bij koorts, diarree en braken. , Neem iedere dag voldoende lichaamsbeweging , zoals wandelen, fietsen, sporten en fitness. , Vermijd overmatig gebruik van koffie, alcohol en andere genotmiddelen .
anoniem - 17 februari 2016

10

1   7

voeding


Eten, Etenswaar, Eterij, Kost, Voedingmiddelen, Voedsel; Alimentatie, Onderhoud, Verzorging
Bron: complete-encyclopedie.nl

11

0   6

voeding


`Schijf van Vijf` -gezondheidsregels op het gebied van voeding: (1) Eet gevarieerd , groep 1: aardappelen, brood, deegwaren, peulvruchten (koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels, vitaminen & mineralen) , groep 2: groenten en fruit (vitamine C en voedingsvezels) , groep 3: melk, melkproducten, kaas, vlees, vleeswaren, kip, vis, tahoe (eiwitten, vitaminen, kalk en ijzer) , groep 4: margarine, halvarine, olie (vetten en vitaminen) (2) Eet niet te veel - Te veel eten leidt vroeg of laat tot overgewicht (= obestias) en/of een slechte spijsverteringen en spijsverteringsaandoeningen (= dyspepsie) (3) Gebruik minder verzadigd vet - Overmatig gebruik van verzadigde vetten verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. (4) Eet veel groente, fruit en brood (zie 1) (5) Eet veilig - Eet regelmatig (3 maaltijden en maximaal 2 tuusendoortjes), gebruik weinig keukenzout en zorg dat het voedsel niet besmet is met micro-organismen (wassen en voldoende lang goed koken, braden, etc.) en weinig of geen schadelijke stoffen bevat. - NB. , Drink voldoende vocht tijdens en tussen de maaltijden. Neem flink extra vocht bij een vezelrijk voedingspatroon, bij veel zweten door warm weer, zware arbeid of sporten en bij koorts, diarree en braken. , Neem iedere dag voldoende lichaamsbeweging , zoals wandelen, fietsen, sporten en fitness. , Vermijd overmatig gebruik van koffie, alcohol en andere genotmiddelen .
anoniem - 17 februari 2016

12

0   7

voeding


Alle voedingsmiddelen die mensen nodig hebben om te kunnen functioneren.
Bron: www.thesauruszorgenwelzijn.nl

Betekenis van voeding toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< volgens voorkamer >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen