Betekenis schans
Wat betekent schans? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord schans. Je kunt ook zelf een definitie van schans toevoegen.

1

4   4

schans


--Een schans is ook een bussel sprokkelhout, meestal van dennenhout, die men gebruikte om de broodbakoven mee warm te stoken. In Limburgse dorpen konden de inwoners een bos dennenhout kopen en waarvan zij dan bepaalde getekende bomen mochten afzagen in de winter voor verwarming en voor het stoken van de broodoven!!
Jos Dirckx - 18 maart 2018

2

5   11

schans


Schans is een buurtschap in de Nederlandse gemeente Westervoort, gelegen in de provincie Gelderland. Het ligt in het zuidwesten van de gemeente aan de Nederrijn.
Bron: nl.wikipedia.org

3

3   9

schans


Schans, v. (-en), (vest.) versterkte muur; fort, wal; (zeew.)
Bron: dbnl.org

4

3   11

schans


algemene benaming voor een eenvoudig, als regel aarden verdedigingswerk basisvormen van schansen
Bron: coehoorn.nl

5

2   10

schans


Schans is een buurtschap in de gemeente Werkendam in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt even ten oosten van Werkendam aan de weg naar de A27. Langs de Schans loopt een restant van de Voo [..]
Bron: nl.wikipedia.org

6

1   10

schans


Verschansing, Verterking, Vestingwerk, Wal; Springschans
Bron: complete-encyclopedie.nl

7

2   11

schans


Een schans of verschansing is een oud militair verdedigingswerk, meestal gemaakt van afgegraven aarde. Een verschansing betekent tegenwoordig in het algemeen een (militair) versterkte plek. Schansen w [..]
Bron: nl.wikipedia.org

8

1   10

schans


Schans is een buurtschap in de gemeente Halderberge in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt in het westen van de gemeente tussen Standdaarbuiten en Oudenbosch.
Bron: nl.wikipedia.org

9

1   10

schans


Schans is een buurtschap in de gemeente Deurne in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt in het zuidoosten van de gemeente, iets ten zuidoosten van Neerkant.
Bron: nl.wikipedia.org

10

1   10

schans


Een kleinere versterking, zonder garnizoen. Deze definitie laat terecht veel ruimte, want forten en schansen kunnen onderling sterk verschillen wat opzet betreft en ook van plattegrond, soort bebouwin [..]
Bron: fortengordels.be

11

1   10

schans


Zie Walburcht.
Bron: absolutefacts.nl

12

1   10

schans


algemene benaming voor een eenvoudig, als regel aarden, verdedigingswerk; zelfstandig te verdedigen, vaak voorzien van bastions en meestal kleiner dan een fort.
Bron: westbrabantsewaterlinie.nl

13

0   10

schans


Zelfstandig te verdedigen aarden verdedigingswerk, vaak voorzien van bastions en meestal kleiner dan een fort. Tijdelijk opgeworpen schansen maakten deel uit van linies waarmee bij een beleg een vesting werd ingesloten. Zij diende ook als bescherming van een legerkamp of bruggehoofd. Als duurzaam opgeworpen werken vormden schansen vaak een onderdee [..]
Bron: cartography.geog.uu.nl

14

0   11

schans


1 takkenbos 2 omwald en vaak omgracht terrein, vaak in moerassige broekgronden gelegen, aangelegd door militairen (Asselt, Reuver) of door de plaatselijke bevolking.
Bron: loegiesen.nl

Betekenis van schans toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< sappeur schependam >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen