Betekenis onbevangen
Wat betekent onbevangen? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord onbevangen. Je kunt ook zelf een definitie van onbevangen toevoegen.

1

8   4

onbevangen


Zonder vrees of angst maar juist vrijmoedig zijn. Iemand die onbevangen is gaat er van uit dat hij of zij iets kan zeggen of doen zonder de gevolgen te hoeven vrezen. Dat kan zijn omdat het goedbedoeld is of omdat deze persoon de juiste intenties heeft. Onbevangen zijn is anders dan iemand die naïef is. Een persoon die naïef is heeft helemaal niet nagedacht over de gevolgen van wat deze zegt of doet. Iemand die onbevangen is heeft dat wel gedaan. Deze persoon is, op basis van die afwezig, tot de conclusie gekomen dat er niets mis is met wat hij wil zeggen of doen.
Guy Oldenkotte - 18 september 2017

2

3   0

onbevangen


Friskijker, Waarderend onderzoekend in dialoog met jezelf en de ander
Frank - 17 mei 2019

3

1   0

onbevangen


Zonder weerstand laten gebeuren wat er gebeurt... Beginselvast onbevangen in de moment staan...je weet je waarden en handelt er vanuit maar je poneert je waarden niet..je laat het vloeien.
Ariana - 29 oktober 2020

4

3   3

onbevangen


bijvoeglijk naamwoord - nergens door geremd
Voorbeeld: on [..]
Bron: www.muiswerk.nl

5

2   2

onbevangen


Het kunnen reageren op iets zonder vooroordelen, zonder dat je van te voren al een idee of gevoel er over hebt. Dan kun je onbevangen reageren op een situatie en daar vrij en open in gaan.
Het woord verwijst ook naar iets zonder vrees of angst doen, maar ook zonder schroom. Je maakt dan vaker nieuwe dingen mee en leert daardoor ook veel over jezelf. Geen plannen maken hoort daar ook bij en met een soort positieve vrije gedachte in iets nieuws stappen. Het is het tegenovergestelde van bevangen zijn, dus juist je vooroordelen teveel je denken en doen te laten beïnvloeden.
syl123 - 21 september 2017

Betekenis van onbevangen toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< ontwenningsverschijnselen onbeweeglijk >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen