Betekenis lean and mean
Wat betekent lean and mean? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord lean and mean. Je kunt ook zelf een definitie van lean and mean toevoegen.

1

14   4

lean and mean


Slank en doelgericht
Bron: dfbonline.nl

2

6   4

lean and mean


Lean betekent zoveel als: precies samengesteld om perfect je taak uit te voeren. Een jachtluipaard is Lean (en misschien ook wel een beetje mean). Gebouwd om soms heel hard te rennen. Zijn spieren zijn dus alleen goed voor korte, snelle sprints en niet voor lange afstanden. Want dat doet een jachtluipaard nooit. Binnen organisaties geldt deze definitie van Lean ook: zo gemaakt zijn om alleen datgene wat je moet doen goed te kunnen. Geen extraatjes waar niemand om heeft gevraagd. Helaas heeft Lean niet altijd een goede reputatie. Wanneer een organisatie het niet met de juiste bedoelingen implementeert, vallen er ontslagen onder het mom van ‘kostenbesparing’. In het verleden is dit al vaak gebeurd. Wat men niet weet is dat dit maar een tijdelijke besparing is en de verliezen op de lange termijn alleen maar zullen toenemen.
Bas - 24 juli 2017

3

3   5

lean and mean


Lean / afslanken betekent nodeloze ballast weg; naar je inschatting. Je hebt dan meer over voor je (smallere) doelstelling.
anoniem - 9 september 2018

Betekenis van lean and mean toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< latijns blok lifting a leg >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen