Betekenis kleur rood
Wat betekent kleur rood? Hieronder vind je een betekenis van het woord kleur rood Je kunt ook zelf een definitie van kleur rood toevoegen.

1

0   0

kleur rood


Rood is een primaire kleur. Rood bevindt zich aan het uiteinde van het kleurenspectrum en hoort bij de laatste kleuren die het menselijk oog kan waarnemen. Kleuren die nog verder zitten, vallen onder de term infrarood.
Rood is een hevige en opvallende kleur. Ze kan zowel voor passie staan als voor gevaar.
In het verkeer is rood een teken voor gevaar of verbod. Dit geldt voor de meeste informatieborden, verkeersborden en seintekens. Rood is altijd bedoeld om de aandacht te trekken en meestal om te waarschuwen.
Rood doet denken aan vuur en is dan ook de kleur van de brandweer.
Rood staat ook in verband met het hart en bloed. In vele gevallen is rood de kleur van liefde, passie en romantiek.
In het westen is rood ook verbonden aan adel, elite en weelde. Een voorbeeld hiervan is de bekende rode loper die wordt uitgerold voor hoog bezoek.
Zowel in Nederland als in België zijn er politieke partijen die zich de kleur rood hebben toegeëigend. Rood is de kleur van het socialisme.
Wanneer in de financiële wereld gebruik wordt gemaakt van rode getallen, betekent dat meestal dat er een schuld bestaat.
Rood wordt zeer vaak gebruikt als liturgische kleur. Dit wil zeggen dat de kleur erg vaak gebruikt wordt in de gewaden van kerkelijke personen. Het is een kleur die enkel mag gedragen worden door kardinalen of geestelijken die hoger in rang zijn.
Wanneer je rood gebruikt o je muren te schilderen, zou het een intieme uitstraling geven aan je interieur. De kleur springt er in het oog en kan snel overdadig zijn.
turelinckx - 7 april 2014

Betekenis van kleur rood toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< kleur groen formidable >>