Betekenis egaal
Wat betekent egaal? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord egaal. Je kunt ook zelf een definitie van egaal toevoegen.

1

37 Thumbs up   40 Thumbs down

egaal


 • effen. Het kleedje was egaal rood.
 • gelijkmatig. De lucht was egaal helder.
 • onverschillig. ' t Is mij egaal .
 • Bron: nl.wiktionary.org

  2

  26 Thumbs up   35 Thumbs down

  egaal


  gelijkmatig: door verf vol op te zetten, goed te verdelen en gelijkmatig door te strijken of rollen, wordt een egaal eindresultaat verkregen. Voor een egale muur, kijk op Latex - Muurverf - Schilderen
  Bron: huis-en-tuin.infonu.nl

  3

  18 Thumbs up   31 Thumbs down

  egaal


  Egaal betekent gelijkmatig Egaal komt van het Franse égal en wordt gebruikt op aan te geven dat iets gelijkmatig verdeeld is. Je kunt dan denken aan een gestucte muur: de muur is egaal. Of wanneer je een kleed koopt: het kleedje is egaal blauw. Er zitten dan geen onvolkomendheden in.
  Bron: wat-betekent.nl (offline)

  4

  15 Thumbs up   31 Thumbs down

  egaal


  bijvoeglijk naamwoord - met een oppervlak zonder bobbels
  [..]
  Bron: www.muiswerk.nl

  5

  15 Thumbs up   33 Thumbs down

  egaal


  Let op: Spelling van 1858 égal, Fr., gelijk, gelijkmatig, onverschillig, eenerlei. Égaler, gelijken, passen. Egalisatie, gelijkmaking, vereffening. Egaliseren, gelijkmaken, vereffenen. Egalist, een gelijkmaker, die alles gelijkmaken wil (in eene verachtelijke beteekenis). Égalité, egaliteit, gelijkheid, gelijkmatigheid. Palais d'égalité, het paleis van den hertog van Orleans, die, om zich, bij de Fransche omwenteling, in de gunst des volks in te dringen, en den troon zijns ongelukkigen bloedverwants in te nemen, den naam van égalité aannam, alsof hij een voorstander van de leer der gelijkheid ware; welke list hem echter niet gelukt is
  anoniem - 17 februari 2016

  6

  14 Thumbs up   33 Thumbs down

  egaal


  gelijkmatig: door verf vol op te zetten, goed te verdelen en gelijkmatig door te strijken of rollen, wordt een egaal eindresultaat verkregen.
  Bron: schildersbedrijf.name (offline)

  << EGA Egalisatiereserve >>

  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen