Betekenis duiding
Wat betekent duiding? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord duiding. Je kunt ook zelf een definitie van duiding toevoegen.

1

5   0

duiding


Duiding betekent uitleg Duiding betekent zoveel als uitleg, of een verklaring, een toelichting op hetgeen eerder is gezegd. Van origine betekent duiden naar iets wijzen. Duiden is dan het blootleggen [..]
Bron: wat-betekent.nl

2

4   1

duiding


Oorspronkelijk betekent "duiden" naar iets wijzen. Duiden is het blootleggen van de latente betekenis - met name de erin vervatte wens - van iemands woorden en gedragingen, ook wel interpretat [..]
Bron: psychoanalytischwoordenboek.nl

3

2   0

duiding


het hechten van een bepaalde betekenis aan iets De duiding van die gevonden artefacten laat veel te wensen over.
Bron: nl.wiktionary.org

4

0   0

duiding


Duiding: De manier waarop mensen iets intrepreteren/betekenis ergens aan geven. Het is een soort uitleg geven. In een omgevingsanalyse verduidelijk je wat mensen ergens van vinden en welke emoties er leven. Voorbeeld: Iemand stelt dat een stad eruit ziet als Tsjernobyl. Het is dan niet zomaar een stad, maar hij duidt aan dat de stad eruit ziet als een spookstad. Synoniem: Betekenisgeving of interpretatie.
Channah - 10 juli 2021

5

4   8

duiding


"Duiding", het gebruik van dit woord noem ik het Yuppentaal, kakkerstaal, Volkskranttaal, bewoners van grachtengordels-taal, Groen Linkstaal. Ik weet dat de taal leeft en veranderd, maar ik heb een hekel aan dit woord.
Bor de Wolf - 19 juni 2017

Betekenis van duiding toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< dux Duy >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen