Betekenis Zwaan
Wat betekent Zwaan? Hieronder vind je 9 betekenissen van het woord Zwaan. Je kunt ook zelf een definitie van Zwaan toevoegen.

1

5   0

Zwaan


Een zwaan is een vogelsoort. Het is een grote, sierlijke zwemvogel met een kenmerkende lange, slanke hals. Meestal is een zwaan wit of crèmekleurig.
De zwaan bestaat ook als sterrenbeeld. De spirituele betekenis achter het sterrenbeeld van de zwaan staat voor liefde, trouw, schoonheid, kracht, waarheid en zelfkennis.
Een rode vlag met de beeltenis van een zwaan staat voor eenzaamheid. Deze vlaggen worden gebruikt om aan te tonen dat een gebouw dienst doet als bordeel. Het is het symbool voor prostitutie.
turelinckx - 8 april 2014

2

4   0

Zwaan


Zwaan (Cygnus, afkorting Cyg) is een sterrenbeeld aan de noorderhemel tussen rechte klimming 19u07m en 22u01m en tussen declinatie +28º en +61º.
Bron: nl.wikipedia.org

3

2   0

Zwaan


Zwaan is een meisjesnaamnaam en betekent "zwaan". De naam stamt af van Zwaantje.
Bron: betekenis-babynamen.nl

4

2   0

Zwaan


De Zwaan is een dansprijs die sinds 2003 wordt uitgegeven door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Jaarlijks op het Gala van de Nederlandse dans in oktober, tijdens de Nede [..]
Bron: nl.wikipedia.org

5

1   0

Zwaan


( vogels ) Cygnus sp. tot de eendvogels behorende watervogel met lange sierlijke hals
Bron: nl.wiktionary.org

6

1   0

Zwaan


Zwaan kan verwijzen naar: Zwanen (vogels) Zwaan (sterrenbeeld) Zwaan (dansprijs), jaarlijks uitgereikt door de VSCD Bijnaam van de Erasmusbrug in Rotterdam Zwaan (restaurant), een restaurant in Etten- [..]
Bron: nl.wikipedia.org

7

2   1

Zwaan


De Zwaan...de Ware Koning komt eraan. Hij wacht met al Zijn kracht en macht tot de Koningin bij Hem wordt gebracht. Zijn Bruid. Een Eeuwige Reis. Christ Returns. Een Huwelijksreis.
Ana - 29 oktober 2020

8

1   0

Zwaan


een zwaan word gezien als een mooie vogel en als een teken van liefde en trouw als je plaatjes zwaan zoekt zie je ze vaak in een hard
anoniem - 4 november 2017

9

1   1

Zwaan


grote witte (of zwarte) zwemvogel met lange hals
Voorbee [..]
Bron: www.muiswerk.nl

Betekenis van Zwaan toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< zwaailicht zwemvest >>