Betekenis Woke
Wat betekent Woke? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord Woke. Je kunt ook zelf een definitie van Woke toevoegen.

1

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Woke


Woke = Wakker.

Iemand die woke(wakker) is, is zich bewust van maatschappelijk onrecht, ongelijkheid, discriminatie van minderheden, en de polarisatie van de maatschappij.
Blijf alert, en geloof niet alles wat je leest.

Rond de black lives matter movement, was er een documentaire uit 2016 genaamd: "Stay woke", wat de uitspraak populariseerde.

Ben je WOKE? Dan ben je je bewust van wat er allemaal mis is in de maatschappij.

Sommige mensen zien Woke ondertussen als een elitair woord, voor bevoorrechte progressieve politiek correcte mensen, waarbij de politieke correctheid van amerika word geadopteerd in nederland, terwijl we hier niet dezelfde problemen hebben als in de US.
anoniem - 12 januari 2022

2

2 Thumbs up   4 Thumbs down

Woke


"Woke" is een term die zijn oorsprong vindt in de Afro-Amerikaanse cultuur. Het wordt vaak gebruikt om iemands bewustzijn van sociale en politieke kwesties, met name die met betrekking tot racisme, discriminatie en ongelijkheid, aan te duiden.

Het betekent het erkennen van je bevoorrechte positie in de samenleving en het actief streven naar het begrijpen en het bestrijden van systematische onrechtvaardigheden.
Voor mij kan dit inhouden dat ik deelneem aan protesten, me uitspreek tegen onrechtvaardigheden in mijn omgeving, en stem op politici die zich inzetten voor het bevorderen van gelijkheid en sociale rechtvaardigheid.

Daarnaast betekent "woke" voor mij dat ik me voortdurend bewust ben van mijn eigen vooroordelen en stereotypen. Ik doe mijn best om kritisch te zijn over de informatie die ik consumeer, en ik ben altijd bereid om te leren en mijn perspectieven aan te passen. Ik probeer actief naar verschillende stemmen te luisteren en begrip te tonen voor de ervaringen van anderen, met name degenen die vaak gemarginaliseerd of onderdrukt worden.

Kortom, "woke" zijn betekent voor mij een actieve betrokkenheid bij het streven naar gelijkheid en rechtvaardigheid in de samenleving.
Wokemaster - 27 maart 2023

<< e.o n├ęgenuentrophy >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen