Betekenis Voedselweb
Wat betekent Voedselweb? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord Voedselweb. Je kunt ook zelf een definitie van Voedselweb toevoegen.

1

47   19

Voedselweb


Een voedselweb is bijna hetzelfde als een voedselketen.
Het bestaat uit een reeks soorten die elkaar beïnvloeden.
Lisa - 11 juli 2014

2

15   27

Voedselweb


Een voedselweb is meerdere voedselketens die schakels gemeenschappelijk hebben. De meeste voedselketens in een ecosysteem zijn op deze wijze met elkaar verweven. Dit komt doordat de meeste organismen [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

17   29

Voedselweb


Een voedselweb of voedselnet staat voor de verschillende relaties in een levensgemeenschap tussen de planten en dieren die eten en gegeten worden, tussen de producenten en de consumenten dus.
Een voedselweb toont dus het onderling verband tussen de voedselketens. Dezelfde organismen kunnen in verschillende voedselketens voorkomen.
Een voedselweb is een bijzonder complex geheel en speelt in de ecologie een belangrijke rol. Om ecosystemen te beschermen is een goed begrip van het voedselweb van essentieel belang.
De complexiteit is te wijten aan het feit dat de meeste organismen niet slechts één voedselbron aanspreken, maar een min of meer gevarieerd dieet hebben. De organismen kunnen ook meer dan één andere soort tot voedsel dienen.
anoniem - 24 oktober 2013

4

15   33

Voedselweb


Gecompliceerd netwerk van voedselketens binnen een ecosysteem.
Bron: geokring.nl

5

18   39

Voedselweb


een voedselweb is een drol die bijvoorbeeld word gegeten wod door een mus en de mus word gegeten door de kat en de kat word overeden door een auto en de auto word geplet bij de sloop en dan beginthet vehaal weer van voorafaan.

zo ziet ongeveer een voedselweb eruit.

xxx emeline
emeline - 27 oktober 2013

6

7   35

Voedselweb


Een voorbeeld van een voedselweb in een bos.
Bron: newikis.com

Betekenis van Voedselweb toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Melles Zion National Park >>