Betekenis Rinie Maas
Wat betekent Rinie Maas? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord Rinie Maas. Je kunt ook zelf een definitie van Rinie Maas toevoegen.

1

1   0

Rinie Maas


Afgestudeerd aan 'de afculteit van het leven', zoals hij zelf zegt. Groot liefhebber van het literair realisme en naturalisme van de Vlaamse auteurs Lode Baekelmans, de stadschroniquer van Antwerpen, Cyriel Buysse, Ernest Claes, Stijn Streuvels, Willem Elsschot en Ernest Claes, de Nederlanders auteurs Jan den Hartog, Gerard Reve,, Frans Coenen, Jan Mens en anderen. Voelt zich verwant met de Bredase schrijver Henri 't Sas maar is geen navolger of epigoon van hem. Rinie Maas schreef tot op heden 23 boeken die zich afspelen in Breda en West-Brabant. Aan het kamerlid Tjerk Westerterp in het kabinet Den Uijl wijdde hij een politieke biografie. De hedendaagse literatuur volgt hij zeer kritisch. De boeken die de massa bereiken vindt hij vaak te gekunsteld. Hij waardeert Hermans Brusselmans maar is het niet met hem eens dat er in de tekst van een boek niet geschrapt moet worden. Hij houdt van een verhaal, kort en compact en strak als 'n vioolsnaar.
Rinie Maas - 23 december 2017

2

0   0

Rinie Maas


Marinus Wilhelmus Maas is de Nederlandse anekdotische kroniekschrijver van het volkse verleden van Breda. Rinie Maas als columnist In de vaste rubriek "Het Breda van Weleer" in De Bredase Bode, [..]
Bron: nl.wikipedia.org

Betekenis van Rinie Maas toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< The Sensational Spider-Man Mutagene stof >>