Betekenis Incel
Wat betekent Incel? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord Incel. Je kunt ook zelf een definitie van Incel toevoegen.

1

1 Thumbs up   1 Thumbs down

Incel


Incels(involuntarily celibate) is een subcultuur van mannen die netzo als priesters nog nooit een vrouw in hun bed hebben gehad.

Bij een priester is het een keuze.
Bij een incel is het onvrijwillig. De dating wereld is hard. Als je niet knap bent moet je het van je persoonlijkheid hebben.. En sommige incels zijn nog onaantrekkelijker omdat ze zo gefrustreerd zijn.

Incels geven graag vrouwen de schuld van hun schrale seksleven, i.p.v. dat ze eens goed naar zichzelf kijken.
anoniem - 5 maart 2023

2

2 Thumbs up   3 Thumbs down

Incel


"Incel" staat voor "INvoluntary CELibate", (onvrijwillig celibatair). Incels zijn mannen die zichzelf als onvrijwillig vrijgezel beschouwen omdat het ze niet lukt om een partner aan te trekken. Het concept is ontstaan op internetfora en wordt vaak geassocieerd met online gemeenschappen waar leden hun frustraties uiten over hun gebrek aan succes met vrouwen.

Hoewel sommige incels hun situaties als een persoonlijk falen beschouwen, zijn er anderen die extreme opvattingen hebben. Zij geven vrouwen de schuld, en vaak kunnen ze haat tegen vrouwen bevorderen. In sommige gevallen zijn er personen die zichzelf als incels identificeren betrokken geweest bij gewelddadige acties, wat heeft geleid tot bezorgdheid over de potentiële dreiging van deze gemeenschappen.

Niet alle incels zijn gewelddadig of vrouwenhatend. De meesten zijn simpelweg gefrustreerd door gebrek aan romantisch succes en zoeken steun bij andere incels.
Martijn V - 27 maart 2023

3

0 Thumbs up   2 Thumbs down

Incel


Incel = involuntary celibate(onvrijwillig nooit sex).
Celibatair betekent dat je geen sex hebt.
Incels zijn jongens/mannen die nooit seks hebben, omdat vrouwen nooit interesse hebben in hun. Bijvoorbeeld omdat ze niet knap genoeg zijn, of niet interessant genoeg.

Er zijn communities oa op 4chan en reddit waar incels klagen dat ze recht hebben op vrouwen, wat wordt verafschuwt door de meeste mensen.

Incel word ook als scheldwoord gebruikt richting mannen die overkomen alsof ze antisociaal en geïsoleerd leven, zoals vroeger een kluizenaar. Incels zijn van alle tijden, alleen nu kunnen ze elkaar makkelijk vinden via het internet en vormen ze een community.
Mira - 21 maart 2023

<< NoƩ Gespecialiseerde voorzieningen >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen