Betekenis Icoon
Wat betekent Icoon? Hieronder vind je 14 betekenissen van het woord Icoon. Je kunt ook zelf een definitie van Icoon toevoegen.

1

35   27

Icoon


Een kleine afbeelding waaraan je een bestand/programma kunt herkennen Synonym met: Pictogram
Bron: icer.nl

2

18   16

Icoon


(grieks: eikon = afbeelding, gelijkenis)
Bron: scholieren.com

3

6   4

Icoon


Heilig en aanbeden persoon, door personen uit zijn eigen gemeenschap en daar buiten ook aanbeden door andere culturen en mensen van andere afkomst.Een persoon met best wel warme uitstraling en bijzondere gewoonte. Bijvoorbeeld manier van praten of lopen of dansen of zingen waar mensen heel vrolijk van worden.
Chana - 10 mei 2021

4

2   1

Icoon


Een schilderij van een heilig iets een god, maar kan ook een christelijke god of een aanbeden persoon zijn . Persoon die wordt aanbeden, een heilig persoon die door vele personen uit zijn gemeenschap aanbeden wordt om zijn doen en laten aanbeden wordt.Ook personen zijn heilig voor mensen die bepaalde stijl van leven zoeken. Aanbeden persoon is een Icoon.
Chana - 10 mei 2021

5

17   17

Icoon


Geschilderd paneel, sinds de 6e eeuw gemaakt binnen de context van de oosters-orthodoxe kerk, met een afbeelding van de Pantocrator, of van Christus, Maria, martelaren, heiligen, profeten of episoden uit de heilsgeschiedenis. De vervaardiging van een icoon, een religieuze bezigheid waarbij ook wordt gebeden, verloopt volgens strikt voorgeschreven r [..]
Bron: religieuserfgoed.nl

6

15   15

Icoon


Een icoon (van het Koinè Griekse: εἰκόνα "tekening", "icoon"; en het Oudgrieks: εἰκών "beeld", "afbeelding") van het Griekse eikoon - beeld) is een afbeelding van Christus, de Moeder Gods, heiligen of [..]
Bron: nl.wikipedia.org

7

2   2

Icoon


Een schilderij van een heilig god kan een christelijke god of een aanbeden persoon zijn . Persoon die wordt aanbeden, een heilig persoon door vele personen uit zijn gemeenschap om zijn doen en laten. Ook personen zijn heilig voor mensen die bepaalde stijl van leven zoeken.
anoniem - 10 mei 2021

8

13   14

Icoon


icoonzn icoon (iconen mv) [iˈkon] 1 schilderij op hout van Christus of van een heilige
Bron: nl.thefreedictionary.com

9

16   17

Icoon


Een klein plaatje op een webpagina dat meestal een koppeling bevat.
anoniem - 17 februari 2016

10

17   19

Icoon


 • een heiligenafbeelding zoals deze in de kerken van het oosten vereerd wordt In het Byzantijnse rijk van Constantijn V werd de verering van iconen vervolgd.
 • ( informatica ) een meesta [..]
 • Bron: nl.wiktionary.org

  11

  11   14

  Icoon


  Een icoon is in de computerwereld een kleine afbeelding, waarmee een map- of bestand zichtbaar wordt gemaakt. Daarnaast zijn er nog speciale icoontjes voor bijvoorbeeld "Mijn computer" en &q [..]
  Bron: allecomputerwinkels.nl

  12

  13   16

  Icoon


  Klein, klikbaar pictogram dat als (navigatie-)knop kan worden gebruikt
  Bron: help.sitegenie.nl

  13

  13   17

  Icoon


  Grafische afbeelding om een knop, een onderdeel van een boomlijst, etc. te vertegenwoordigen.
  Bron: wood-it.be

  14

  11   18

  Icoon


  Beeltenis, meestal verplaatsbaar, van een gewijd onderwerp. Iconoclasme: Beeldenstorm. Iconoclast: Beeldenstormer. Iconodoel: vereerder/verdediger van beelden. Iconografie: Het overbrengen van gegevens door middel van picturale symboliek.
  Bron: travelmarker.nl

  Betekenis van Icoon toevoegen.
  Aantal woorden:
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)

  << Icarus ICB >>
  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen