Betekenis Fiemel
Wat betekent Fiemel? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Fiemel. Je kunt ook zelf een definitie van Fiemel toevoegen.

1

5 Thumbs up   1 Thumbs down

Fiemel


De uitdrukking 'Een fiemel hebben voor iets' werd vaak gebruikt in de betekenis: een interesse hebben voor iets afwijkends.
Pieter Schermer - 23 oktober 2019

2

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Fiemel


Fiemel kan verwijzen naar: Fiemel (plaats), een gehucht in de Nederlandse gemeente Delfzijl Fiemel (waterschap), een voormalig waterschap in de provincie Groningen
Bron: nl.wikipedia.org

3

1 Thumbs up   0 Thumbs down

Fiemel


't fiemelt: wordt in Diepenbeek Belgisch Limburg gebruikt voor fijne regent of sneeuw die naar benden valt.
Michel STox - 27 januari 2021

4

0 Thumbs up   0 Thumbs down

Fiemel


Fiemel: Spreek uit "Fiemel", ook wel bekend als een van de machtigste streken uit noord-oost Groningen. Legendes zeggen dat vorm en naam in relatie staan tot de oude romeinse god "Fiemelanus" hetgeen een samentrekking is tussen de twee edele delen van de mens. Fiemel is een van de gehandicaptevriendelijkste dorpen ter wereld met meer parkeerplaatsen voor gehandicapten dan normale mensen. Ook een van de toeristische trekpleisters is het grote broertje van de chinese muur in fiemel: De fiemelse schans - waar de zeehonden volledig beschut achter kunnen liggen. Er schijnen gaten in de muur te zitten echter moeten deze wel aangewezen worden door een fiemelseschansexpert. Mensen die in fiemel wonen worden Fiemels genoemd.
Elias van Bronckhors - 7 november 2017

5

0 Thumbs up   1 Thumbs down

Fiemel


'Een fiemel hebben voor.' Zou aan betekenis 1 willen toevoegen: handigheid hebben in, talent hebben voor.
Hij heeft een fiemel voor het repareren van oude radio-toestellen; zij heeft een fiemel voor het snel oplossen van cryptogrammen. (Amsterdams taalgebruik? Mijn beide ouders waren Amsterdammers)
Joost van Putten - 2 januari 2024

<< Orthopantomogram Kohnstamm >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen