Betekenis Exportsubsidie
Wat betekent Exportsubsidie? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord Exportsubsidie. Je kunt ook zelf een definitie van Exportsubsidie toevoegen.

1

17   3

Exportsubsidie


Geld dat de overheid verstrekt aan bedrijven die producten exporteren. De prijs wordt kunstmatig laag gehouden, zodat consumenten in het buitenland meer Nederlandse producten zullen kopen. Dit is goed [..]
Bron: finler.nl

2

15   5

Exportsubsidie


als je iets in het buitenland moeilijk verkoopt, krijg je subsidie van de overheid zodat je het voor lagere prijs aan kunt bieden dus makkelijker kunt verkopen.
Bron: scholieren.com

3

0   1

Exportsubsidie


Op een zeer controversieele methode om producten onder de relevante marktprijs te verkopen aan klanten die oo geen enkele manier een bijdrage leveren aan het land van verkoop.
Hierdoor betalen de klanten in het land van herkomst veel meer voor hetzelfde product en wordt er heen en weer gereden met goederen waarbij het milieu onnodig wordt belast.
Jan Winter - 4 januari 2022

4

2   5

Exportsubsidie


Geld dat de overheid verstrekt aan bedrijven die producten exporteren. De prijs wordt kunstmatig laag gehouden, zodat consumenten in het buitenland meer Nederlandse producten zullen kopen. Dit is goed voor de Nederlandse economie.
Bron: ondernemersunited.nl

5

3   6

Exportsubsidie


Overheidsuitkering in geld of andere waarde ter stimulans om meer of betere export te bedrijven waarbij de verantwoording bij de ondernemer ligt om een tegenprestatie te leveren. Exportsubsidie kan in vele vormen worden aangeboden zoals voor de kosten van een beursstand of voor exportadvies.
topinexport.com - 13 september 2018

6

3   8

Exportsubsidie


Geld dat bedrijven van de overheid krijgen zodat ze met hun goederen kunnen concurreren op de buitenlandse markt.
Bron: scholieren.com

7

1   8

Exportsubsidie


subsidie die de Europese landbouw ontvangt bij uitvoer van producten, om het verschil met de veel lagere wereldmarktprijs te overbruggen.  
Bron: home.wanadoo.nl

Betekenis van Exportsubsidie toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Externe effecten Exportsaldo >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen