Betekenis Dolkstootlegende
Wat betekent Dolkstootlegende? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord Dolkstootlegende. Je kunt ook zelf een definitie van Dolkstootlegende toevoegen.

1

23   9

Dolkstootlegende


De voorstelling dat Duitsland in 1918 niet door een militaire nederlaag tegen de geallieerden, maar door opstanden en oppositie in eigen land de oorlog heeft verloren, een dolkstoot in de rug.
Bron: scholieren.com

2

0   0

Dolkstootlegende


Een complottheorie die een essentiële rol heeft gespeeld in de opkomst van Hitler en de nazi's tijdens de Weimar Republiek en veel Duitsers in de jaren dertig heeft bezield om Hitler te steunen.De schuld van het verlies van WO I kon zo afgewenteld worden op de sociaal-democraten.
anoniem - 26 januari 2021

3

6   10

Dolkstootlegende


De Dolkstootlegende is een complottheorie die tussen de beide wereldoorlogen vooral onder de nationalisten en conservatieven in Duitsland leefde, die inhield dat de Eerste Wereldoorlog niet op het sla [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

6   12

Dolkstootlegende


een mythe dat de duitsers de schuld van het verliezen van WO I gaven aan Liberalen en Socialisten. Ook gaven ze hen de schuld van de wapenstilstand.
Anne - 4 februari 2015

5

6   14

Dolkstootlegende


onwaar verhaal dat de linkse opstanden, stakingen en de nieuwe democratische regering de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog hebben veroorzaakt.
anoniem - 18 maart 2014

6

4   14

Dolkstootlegende


duizenden soldaten stierven Ë ouders boos Ë onrust Ë opstanden (linkse en rechtse) Ë geen vertrouwen meer in regering en leger Ë oorlog verloren door rellen van communisten Ë dus soldaten konden [..]
Bron: scholieren.com


Betekenis van Dolkstootlegende toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Non-directional beacon The Byrds >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen