Betekenis De vondeling van Ameland
Wat betekent De vondeling van Ameland? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord De vondeling van Ameland. Je kunt ook zelf een definitie van De vondeling van Ameland toevoegen.

1

7 Thumbs up   0 Thumbs down

De vondeling van Ameland


soms vallen mensen opeens op, eerder lijken ze er niet te zijn geweest. deze mensen hebben veelal een uitzonderlijk positie in de samenleving, het volk (van Ameland) kan de vondeling niet begrijpen en creeert daarmee een onmogelijke positie voor de "zonderling". deze gaat terug naar waar hij zich wel thuis voelt, vaak is dat een verloren positie (een zelfmoord) waarin hij ten onder gaat, alleen maar omdat hij anders is.
JJ - 11 januari 2020

2

1 Thumbs up   0 Thumbs down

De vondeling van Ameland


De vondeling van Ameland is een lied van Boudewijn de Groot op tekst van Freek de Jonge. Het is afkomstig van de compact disc Het eiland in de verte uit 2004. Het lied vertelt het verhaal van een aang [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

1 Thumbs up   1 Thumbs down

De vondeling van Ameland


De vondeling is als baby de zee in gegooid. Daar voelde hij zich thuis, ‘als in de baarmoeder’. Op het land, Ameland, voelde hij zich nooit thuis. Hij werd niet begrepen, hij wilde terug naar waar hij vandaan kwam: naar de zee, zijn thuis. Zodra hij oud genoeg was, deed hij dat dan ook: hij liep de zee in - hij was weer thuis.
Moraal: je wilt altijd terug naar waar je vandaan komt, naar waar je je thuis voelt.
Louise - 13 september 2023

4

0 Thumbs up   7 Thumbs down

De vondeling van Ameland


Dit lied is actueel door de boodvluchtelingen. Het gaat dan over vooroordelen, meningen over hen die opvang geven. Bij blijvend negatief oordee vanaf de zijlijn, gaat de vluchteling dan ten onder door de wens terug te willen en te sturen waar deze vandaan kwam.
J.Z - 27 mei 2019

<< Aapafstammelingen van Zodang Gongpori Meeloper >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen