Betekenis Bascule
Wat betekent Bascule? Hieronder vind je 5 betekenissen van het woord Bascule. Je kunt ook zelf een definitie van Bascule toevoegen.

1

1   0

Bascule


Een bascule is een weegschaal gebaseerd op een hefboom.
Bron: nl.wikipedia.org

2

0   0

Bascule


De Bascule is een organisatie in de regio Amsterdam, die zich bezighoudt met kinder- en jeugdpsychiatrie. Vrijwel alle zorg op dit gebied in Amsterdam wordt door deze organisatie geregeld. De Bascule [..]
Bron: nl.wikipedia.org

3

0   0

Bascule


Een bascule is een soort hefboom en verwijst naar het volgende: Bascule (weegschaal) basculebrug een onderdeel van een hagelgeweer. Bascule (Ukkel), een wijk in de Belgische gemeente Ukkel Bascule (or [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

0   0

Bascule


Bascule is een wijk in de Belgische gemeente Ukkel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De wijk ligt in het noorden van de gemeente, tegen de grens met Elsene.
Bron: nl.wikipedia.org

5

0   0

Bascule


Balans met niet even lange arm .Wordt toegepast bij weegschalen bruggen e.d. Door de zwaartepunten op verschillende lengtes te brengen kan men met minder maat gewichten zwaardere zaken wegen .Bijvoorvoorbeeld;De linkerarm is 10cm en de rechterarm is 100 cm .Aan het eind van de linkerarm (10 cm ) hangt men honderd kilo.Aan de rechterarm (100 cm) hangt men een maatgewicht van 10 kilo. De balans is nu in evenwicht. Je hebt nu met een het maatgewicht van 10 kilo een gewicht van 100 kilo gewogen.
Bij een basculebrug brug wordt dit toegepast om het tegengewicht van een brugdek in de beperkte ruimte van de brugkelder te plaatsen.
herman - 17 maart 2020


Betekenis van Bascule toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Kanaal Buinen-Schoonoord Cederberg >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen