Betekenis BTW
Wat betekent BTW? Hieronder vind je 28 betekenissen van het woord BTW. Je kunt ook zelf een definitie van BTW toevoegen.

1

164   64

BTW


De afkorting "BTW" betekent "by the way" (Nederlands: "trouwens").
anoniem - 30 november 1999

2

90   47

BTW


Belasting toegevoegde waarde.
Bron: thesauruszorgenwelzijn.multites.net

3

58   39

BTW


belasting toegevoegde waarde.
Bron: scholieren.com

4

50   37

BTW


By The Way, Afkorting voor trouwens. Wordt vaak gebruikt bij het chatten
Bron: icer.nl

5

37   33

BTW


De BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) wordt ook wel omzetbelasting genoemd. De BTW is een verbruikersbelasting die wordt geheven op de levering van roerende goederen en/of diensten in alle lidstaten van de Europese Gemeenschap. De BTW is inbegrepen in de prijs die de afnemer moet betalen. Ondernemers mogen de op inkopen betaalde BTW verrekenen met [..]
Bron: ru.nl

6

34   32

BTW


De BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) wordt ook wel omzetbelasting genoemd. De BTW is een verbruikersbelasting die wordt geheven op de levering van roerende goederen en/of diensten in alle lidstaten van de Europese Gemeenschap. De BTW is inbegrepen in de prijs die de afnemer moet betalen. Ondernemers mogen de op inkopen betaalde BTW verrekenen met de op leveranties ontvangen BTW. In Nederland kennen we drie soorten BTW tarieven, te weten: het 0% tarief; het 6% tarief; het 19% tarief. Het 6% tarief is doorgaans alleen van toepassing op de eerste levensbehoeften zoals levensmiddelen. Het 19% tarief is doorgaans alleen van toepassing op de luxere goederen, zoals sieraden, kleding, parfum, etc. Het 0% tarief wordt doorgaans geheven op geleverde producten of diensten van de overheid en semi-overheid.
anoniem - 17 februari 2016

7

39   38

BTW


BTW betekent belasting over de toegevoegde waarde BTW wordt ook wel omzetbelasting genoemd, het is een belasting die een overheid heft op de verkoop van producten of diensten. Omzetbelasting wordt toe [..]
Bron: wat-betekent.nl

8

8   7

BTW


De afkorting "BTW" betekent "by the way" (Nederlands: "trouwens").
savannah - 7 april 2020

9

21   24

BTW


BTW betekent by the way je kan het ook voor spelletjes gebruiken bijvoorbeeld btw i do nothing of btw idk en idk beteknt i dont know nederlands) ik weet het niet.
anoniem - 19 oktober 2018

10

15   19

BTW


"Belasting toegevoegde waarde" is die een in afrikaans en in engels is dit "by the way"
MinkX - 1 mei 2013

11

24   31

BTW


Omzetbelasting of btw (belasting over de toegevoegde waarde) is een indirecte belasting die een overheid heft op de verkoop van producten of diensten. De belasting wordt geheven op de verwachte marktw [..]
Bron: nl.wikipedia.org

12

9   16

BTW


BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. Een andere naam voor BTW is ook wel omzetbelasting.
Bron: energievergelijker.test.nedfinity.com

13

12   19

BTW


Btw staat voor Belasting Toegevoegde Waarde en is een door de overheid vastgesteld tarief voor omzetbelasting. Leveranciers en netbeheerder moeten deze 19% btw bij klanten in rekening brengen en vervolgens afdragen aan de belastingdienst.
Bron: nuon.nl

14

13   20

BTW


Btw staat voor Belasting op Toegevoegde Waarde. De verkoper draagt dat bedrag af aan de staat als ‘omzetbelasting’. Als consument moet u dus niets aangeven, ook niet in uw belastingaangifte. Meer informatie over BTW vindt u hier.
Bron: fiscalio.nl

15

8   15

BTW


(Belasting op/over de Toegevoegde Waarde) BTW is een belasting die een overheid heft op de aanschaf van producten of diensten. Btw is een vorm van omzetbelasting die in 136 landen, waaronder de meeste [..]
Bron: transport-overzee.nl

16

9   16

BTW


De btw voor luxe producten is in Nederland verhoogd per 1 oktober 2012. 19% is vervangen door 21%. Dat betekent dus dat meer dan een vijfde van het geld de schatkist in komt.
Bron: volkabulaire.nl

17

15   23

BTW


Bernard Theofiel Waterslaeghers was een personage uit de televisiereeks F.C. De Kampioenen. Bernard werd gespeeld door Jakob Beks. Hij was een vast personage tussen 1998 en 2000 (van reeks 9 tot en me [..]
Bron: nl.wikipedia.org

18

8   17

BTW


Afkorting van belasting over de toegevoegde waarde; geeft aan op welke manier omzetbelasting wordt geheven.
Pim - 10 juni 2010

19

18   27

BTW


Belasting over de toegevoegde waarde; belasting die door de consument wordt betaald over de verkoopprijs van een product.
Bron: finler.nl

20

19   28

BTW


Betalen tegen wil
Anonymouss - 13 maart 2013

21

10   19

BTW


By The Way. Zie ook acroniem.
Bron: intuh.net

22

12   21

BTW


BTW staat voor belasting toegevoegde waarde. In de regel wordt hier de omzetbelasting mee bedoeld. In de wet is vastgelegd dat een verkoper BTW moet heffen over het door hem gevraagde verkoopbedrag. H [..]
Bron: energievergelijker.nl

23

11   20

BTW


BTW verwijst naar omzetbelasting en is een letterwoord. Dit wil zeggen dat de eerste letters van de woorden de afkorting BTW vormen. BTW staat voor Belasting over de Toegevoegde Waarde. Het is een term uit de financiële wereld.

BTW kan ook staan voor het Engelse 'by the way' en wordt vaak gehanteerd op het internet of via sms. Het is de verkorte versie voor 'trouwens'.
turelinckx - 7 april 2014

24

7   17

BTW


Belasting Toegevoegde Waarde. Het bedrag dat in rekening wordt gebracht bij alle aankopen. Dit bedrag min de BTW die het bedrijf heeft moeten betalen gaat naar de fiscus. (er zijn drie tarieven)
Bron: scholieren.com

25

10   21

BTW


 • verouderde spelling van btw van vóór 2006
 • btw
 • Bron: nl.wiktionary.org

  26

  9   21

  BTW


  By The Way is het achtste studioalbum van de Red Hot Chili Peppers. Het verscheen in 2002, en wordt beschouwd als de muzikale voortzetting van Californication.
  Bron: nl.wikipedia.org

  27

  7   20

  BTW


  Over de toegevoegde waarde.
  Bron: nl.import40.ru

  28

  10   26

  BTW


  Chat
  Bron: be-wired.nl

  Betekenis van BTW toevoegen.
  Aantal woorden:
  Naam:
  E-mail: (* optioneel)

  << bruut buma >>
  Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
  Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

  Betekenis toevoegen