Betekenis witwassen
Wat betekent witwassen? Hieronder vind je 8 betekenissen van het woord witwassen. Je kunt ook zelf een definitie van witwassen toevoegen.

1

1   1

witwassen


De term witwassen moet je in relatie zien tot zwart geld. Zwart geld is vaak contant geld, dat nergens officieel (dus in de fiscale boekhouding) geregistreerd staat. Zwart geld kun je gewoon uitgeven, maar het probleem zit bij de herkomst, die in grondbeginsel crimineel van aard is (zoals bij drugs, heling en (illegale) handel (uiteraard allemaal zonder factuur)). Als de hoeveelheid zwart geld aanzienlijk is, dan ontstaat de behoefte om dat geld weer officieel in de economie te brengen. Dat laatste proces heet witwassen, waarbij zwart, fiscaal niet-geregistreerd geld officieel of legaal (wit) gemaakt wordt, dus fiscaal wel geregistreerd.
anoniem - 23 juni 2022

2

1   2

witwassen


het uitvoeren van transacties binnen het financiële stelsel om de herkomst van illegaal verkregen geldsommen te verbergen; het creëren van een ogenschijnlijk legale oorsprong van een voorwer [..]
Bron: thesaurus.politieacademie.nl

3

2   3

witwassen


Zwart geld legaal maken door investering.
Bron: scholieren.com

4

0   1

witwassen


zwart geld legaal maken door investeringen
Bron: scholieren.com

5

1   3

witwassen


Het weer in normale omloop brengen van zwart geld zonder dat dit op enigerlei wijze in de gaten loopt. Er zijn verschillende technieken voor, van heel simpel tot heel complex via allerlei routes over belastingparadijzen.
Bron: ondernemersunited.nl

6

0   2

witwassen


Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van mogelijk crimineel verkregen geldsommen te verbergen met het doel het illegaal verkregen vermogen te kunnen besteden en investeren zonder [..]
Bron: nl.wikipedia.org

7

0   3

witwassen


zwart geld legaal maken door inverstering
Bron: scholieren.com

8

0   3

witwassen


Witten
Bron: complete-encyclopedie.nl

Betekenis van witwassen toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Willis Willmar >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen