Betekenis verzekeraar
Wat betekent verzekeraar? Hieronder vind je 6 betekenissen van het woord verzekeraar. Je kunt ook zelf een definitie van verzekeraar toevoegen.

1

0   2

verzekeraar


( economie ) een bedrijf dat tegen betaling van een premie een bepaald risico voor een klant dekt Deze maatschappij is al vele jaren een bekende verzekeraar .
Bron: nl.wiktionary.org

2

0   2

verzekeraar


De verzekeringsmaatschappij.
Bron: scholieren.com

3

0   2

verzekeraar


Assuradeur
Bron: complete-encyclopedie.nl

4

0   2

verzekeraar


De verzekeringsmaatschappij. Verzekerde: de persoon op wiens hoofd het risico is verzekerd. Verzekeringnemer: de persoon die het contract sluit en de premies betaalt. Begunstigde: de persoon die in het contract wordt genoemd als diegene die aanspraak kan maken op een bepaald bedrag op een bepaald moment.
Bron: verzekeringen.van.hoeyveld.be

5

0   2

verzekeraar


Een in art. 1:1 van het ontwerp van de Wet op het financieel toezicht gedefinieerd begrip: een levensverzekeraar, een natura-uitvaartverzekeraar of een schadeverzekeraar. In meer algemene zin is een v [..]
Bron: verzekeruzelf.nl

6

0   2

verzekeraar


Verzekeraar, m., *-STER, v. (-s), die verzekert; assuradeur. *...AKTE, v. (-n), *...BRIEF, m. (...ven), polis van assurantie. *...D, bn. zeker, overtuigd van; geassureerd. *...DE, m. en v. (-n), die v [..]
Bron: dbnl.org


Betekenis van verzekeraar toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< vermaard verslag >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen