Betekenis partnerpensioen
Wat betekent partnerpensioen? Hieronder vind je 10 betekenissen van het woord partnerpensioen. Je kunt ook zelf een definitie van partnerpensioen toevoegen.

1

0   0

partnerpensioen


Soort nabestaandenpensioen voor de ongehuwde partner van een ongehuwde deelnemer aan een pensioenregeling.
Bron: ondernemersunited.nl

2

0   0

partnerpensioen


Het bedrag dat je partner krijgt als je overlijdt. Wordt ook wel nabestaandenpensioen genoemd.
Bron: zwitserleven.nl

3

0   0

partnerpensioen


Uitkering die uw partner ontvangt als u (de deelnemer) overlijdt. Partnerpensioen kan op twee manieren verzekerd zijn: op opbouwbasis of op risicobasis.
Bron: pnomedia.nl

4

0   0

partnerpensioen


Het partnerpensioen is de pensioenuitkering voor de achterblijvende partner op het moment dat de pensioensgerechtigde komt te overlijden.
Bron: homefinance.nl

5

0   0

partnerpensioen


Het pensioen voor de achterblijvende partner. Wordt uitgekeerd vanaf je overlijden tot het overlijden van je partner. In het verleden sprak men van weduwepensioen en later ook van weduwnaarspensioen. Tegenwoordig wordt de term partnerpensioen, of de term nabestaandenpensioen, gebruikt als verzamelnaam voor alle pensioenen voor de achterblijvende pa [..]
Bron: online-pensioen-advies.nl

6

0   0

partnerpensioen


Het pensioen dat voor de weduwe, weduwnaar respectievelijk partner van de deelnemer tot uitkering komt na overlijden van de deelnemer.
Bron: pensioenadviesutrecht.nl

7

0   0

partnerpensioen


Een partnerpensioen is in principe hetzelfde als een weduwen/weduwnaarspensioen. Het is het pensioen voor de nabestaande. Dit pensioen wordt uitgekeerd vanaf het overlijden van de deelnemer tot het overlijden van de partner. Een tijdelijk partnerpensioen voorziet in een uitkering voor de nabestaande tot die persoon 65 jaar is.
Bron: pensioenfonds.vopak.com

8

0   0

partnerpensioen


Het pensioen waarop de partner van de (gewezen) deelnemer of gepensioneerde recht heeft bij het overlijden van de (gewezen) deelnemer of gepensioneerde.
Bron: ppf-apg.nl

9

0   0

partnerpensioen


Levenslange uitkering aan nabestaande partners, vanaf het overlijden van de (ex-) deelnemer.
Bron: opfmn.nl

10

0   0

partnerpensioen


Het partnerpensioen is de pensioenuitkering voor de achterblijvende partner op het moment dat de pensioensgerechtigde komt te overlijden. *De partner heeft dan recht op (een deel van) het opgebouwde pensioen. In veel pensioenregelingen bedraagt het partnerpensioen 70% van het opgebouwde ouderdomspensioen. Niet iedere partner heeft automatisch recht [..]
Bron: pensioenschade.nl

Betekenis van partnerpensioen toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< partly paid bonds pasmunt >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen