Betekenis organische architectuur
Wat betekent organische architectuur? Hieronder vind je 4 betekenissen van het woord organische architectuur. Je kunt ook zelf een definitie van organische architectuur toevoegen.

1

0   1

organische architectuur


Architectuur voortvloeiend uit een natuurlijk organisme en die dezelfde samenhang vertoont. Dit doel werd nagestreefd door belangrijke architecten van de 20e eeuw, o.a. Henry van de Velde, Louis H. S [..]
Bron: www.encyclopediedrenthe.nl

2

0   1

organische architectuur


(engels: organic architecture) Een filosofie over architectonische vormgeving die is ontstaan in de vroege 20e eeuw, en die stelt dat de structuur en het uiterlijk van een gebouw op organische vormen moet zijn gebaseerd en dat het met zijn natuurlijke omgeving moet overeenstemmen.
Bron: aat-ned.nl

3

0   1

organische architectuur


Organische architectuur is een stroming in de architectuur die rond 1900 opkwam. De stroming komt voort uit een zoektocht naar een nieuwe 'stijl' die moest passen bij de eigen tijd, zonder dat werd te [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

3   5

organische architectuur


Organische Architectuur is architectuur waarin er wordt gestreefd naar duurzaamheid en leefbaarheid voor de woning. Ook wordt er rekening gehouden met een prettigere vorm mensen en worden er vaak natuurlijke materialen gebruikt. Deze organische architectuur is opgekomen in het begin van de 20e eeuw. Een hele bekende en belangrijke architect is Antoni Gaudí. Hij is bekend van onder andere de Sagrada Familia in Barcelona.
Matthijs van Delft - 1 februari 2017

Betekenis van organische architectuur toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< organisch pigment organische kleurstof >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen