Betekenis organisatieniveau
Wat betekent organisatieniveau? Hieronder vind je 3 betekenissen van het woord organisatieniveau. Je kunt ook zelf een definitie van organisatieniveau toevoegen.

1

3 Thumbs up   1 Thumbs down

organisatieniveau


Niveau waarop het leven kan worden bestudeerd. In biologische systemen kent menverschillende organisatieniveaus. Gewoonlijk onderscheidt men volgende niveaus: atomair moleculair cellulair individu populatie gemeenschap ecosysteem biosfeer organische stof[bewerken] Synoniem voor een organische verbinding: is een chemische verbinding waarvan een mole [..]
Bron: newikis.com

2

1 Thumbs up   1 Thumbs down

organisatieniveau


schaal waarop levensprocessen plaatsvinden; voorbeeld: celniveau, populatieniveau, biosfeer niveau
Bron: scholieren.com

3

0 Thumbs up   1 Thumbs down

organisatieniveau


De relaties tussen organsimen kun je op verschillende niveaus bestuderen. Éen enkel organisme noem je een individu. Een individu behoort tot een populatie. Een populatie is een groep individuen van dezelfde soort in een bepaald gebied. In een bepaald gebied leven populaties van verschillende soorten. Deze populaties vormen samen een levensgemeenschap. Alle abiotische factoren noem je een biotoop. een ecosysteem is een gebied waarbinnen de biotische en de abiotische factoren een eenheid vormen.
Nikita - 19 januari 2021

<< wetenschappelijke naam levenskenmerken >>

Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen