Betekenis market maker
Wat betekent market maker? Hieronder vind je 7 betekenissen van het woord market maker. Je kunt ook zelf een definitie van market maker toevoegen.

1

0   0

market maker


Een Market Maker is een beurshandelaar die de handel in bepaalde effecten zoals aandelen of opties onderhoudt.
Bron: ondernemersunited.nl

2

0   0

market maker


De market maker verzorgt het aanbod voor aan- en verkoopopdrachten op de beurs namens belegginsondernemingen. De market maker verdient zijn geld door de verschillen tussen aan- en verkoopprijzen van effecten. Zowel bij koop als verkooporders is er altijd een kleine marge te behalen. Dit noemt men de bid-ask spread.
Bron: staatvanbeleg.nl

3

0   0

market maker


Een market maker is een beurshandelaar die de handel in bepaalde effecten zoals aandelen of opties onderhoudt. Een market maker stelt continu bied- en laatprijzen af in de effecten. Dat betekent dat h [..]
Bron: nl.wikipedia.org

4

0   0

market maker


Een beurshandelaar die geregistreerd staat als handelende in bepaalde effecten op een bepaalde aandelenbeurs.
Bron: wallstreetweb.nl

5

0   0

market maker


Professionele partij op de optiebeurs die de markt onderhoudt in bepaalde opties. Deze handelt uitsluitend voor eigen rekening en neemt daarbij de verplichting op zich om doorlopende bied- en laatprijzen af te geven en tegen die koersen te handelen.
Bron: treetopam.com

6

0   0

market maker


Professionele handelaar op de beurs die een markt onderhoudt in bepaalde effecten. Hij is verplicht doorlopende bied- en laatkoersen af te geven en tegen die prijzen te handelen. Op basis van vraag en aanbod neemt de market maker posities in. Hij verdient aan het verschil tussen de bied- en laatprijzen.
Bron: raboglobalmarkets.nl

7

0   0

market maker


partij die continu inspeelt op de lopende koersen van aandelen en daarbij in staat is door grote hoeveelheden aan- of te verkopen op enigerlei wijze de koers te manipuleren
bert sigmond - 20 augustus 2015

Betekenis van market maker toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< market if touched market not held order >>
Betekenis-definitie.nl is een internet woordenboek geschreven door mensen zoals jij en ik!
Help mee, en voeg een woord toe. Alle soorten woorden zijn welkom!

Betekenis toevoegen