Betekenis kleur zwart
Wat betekent kleur zwart? Hieronder vind je een betekenis van het woord kleur zwart Je kunt ook zelf een definitie van kleur zwart toevoegen.

1

0 Thumbs up   0 Thumbs down

kleur zwart


Zwart is als kleur niet vergelijkbaar met andere kleuren in het spectrum. Zwart wordt eerder beschreven als het ontbreken van licht. Zwart bestaat dan ook enkel bij een totale afwezigheid van licht. Wanneer er licht valt op een oppervlakte met een zwarte kleur, absorbeert het zwart het licht.
Zwart is de kleur van droefheid en de dood.
Als liturgische kleur wordt zwart gedragen op begrafenissen. Een liturgische kleur is een kleur die wordt gebruikt in de gewaden van kerkelijke personen.
In de mode wordt zwart eerder als feestelijk gezien en kan gecombineerd worden met alle andere kleuren. Personen die geheel in het zwart gehuld zijn, worden vaak aanzien als droevige of depressieve personen. In de stijl gothic is zwart de algemeen gedragen kleur.
Veelal krijgt zwart een negatieve betekenis wanneer het gebruikt wordt in combinatie met andere woorden. Zo bestaat er een zwart lijst, een zwartgallig persoon, een zwartkijker, een zwarte markt, zwartwerk. Dit zijn allemaal dingen die een enigszins negatieve (of verboden) bijklank hebben.
Kleuren kunnen ook invloed hebben op je humeur. Van zwart wordt gezegd dat het een mysterieuze kleur is, die klasse uitstraalt. Wanneer je zwart verwerkt in je interieur, heeft het de neiging de ruimte te verkleinen en verduisteren.
turelinckx - 9 april 2014
<< kleur bruin kleur roze >>