Betekenis kleur wit
Wat betekent kleur wit? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord kleur wit. Je kunt ook zelf een definitie van kleur wit toevoegen.

1

0   1

kleur wit


De kleur wit is de mengeling van alle andere kleuren van het spectrum. Zuiver wit licht bestaat in theorie niet en wordt niet beschouwd als kleur. Men kan zuiver wit licht uit elkaar laten vallen tot alle kleuren van het spectrum, met behulp van een prisma.
Elk type wit heeft een andere frequentie. Zuiver wit bestaat niet. Dit wordt pas duidelijk zichtbaar wanneer het wit naast een andere tint wit gehouden wordt.
Wit is de kleur van zuiverheid en reinheid. Zo dragen de meeste bruiden een witte jurk om haar reinheid en maagdelijkheid te onderstrepen. De president van Amerika woont ook in het 'witte huis'.
Een witte vlag betekent in tijden van oorlog, dat de partij die de witte vlag draagt zich overgeeft.
Wit is een liturgische kleur. Dit betekent dat de kleur gebruikt wordt in de gewaden van kerkelijke personen.
Witte verf tegen je muren heeft een verruimend effect. De kamer lijkt groter dan wanneer je een andere kleur gebruikt. De witte kleur heeft ook een invloed op je gesteldheid. Je wordt er mentaal fitter van en minder snel afgeleid. Wit zuivert de gedacht en je krijgt en nieuwe, frisse moed van.
turelinckx - 8 april 2014

2

0   1

kleur wit


Nog veel ruimte voor uw persoonlijke mening tot de mogelijkheden van witte kleur cultuur , politiek,gedrag,enz wit is dus oneindig deelbaar door zichzelf,het blijft wit allesinds lichter beetje grouwer of naargelang persoonlijkheid en voorkeuren,wit is mengbaar met eender welke andere "kleur"?maar zal toch dominantie uitstralen ,en telkens weer bovenop de andere kleuren herkenbaar zijn,, , zwart mengen met wit ,of wit mengen met zwart , uiteindelijk kom je telkens terug op een van de twee niet kleuren ,het zijn op zichzelf staande niet kleuren ,onmengbaar , deze niet kleuren kan je door elkaar smeren het resulteert in een onherkenbaar gemaakt afstotend geheel belangeloos
No name - 27 januari 2018

Betekenis van kleur wit toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< kleur oranje kleur bruin >>