Betekenis kleur paars
Wat betekent kleur paars? Hieronder vind je 2 betekenissen van het woord kleur paars. Je kunt ook zelf een definitie van kleur paars toevoegen.

1

2   0

kleur paars


De kleur paars bevindt zich tussen de rode en de blauwe kleur en kan bekomen worden door die twee kleuren met elkaar te mengen. In de Romeinse tijd mochten enkel mensen van hogere klassen de kleur paars dragen. Het was de kleur van de adel. In het Rooms Katholieke geloof heeft de kleur paars verscheidene betekenissen, die meestal samen hangen met boete doen of vasten. Paars is daardoor een liturgische kleur of een kleur die gebruikt wordt in de gewaden van kerkelijke personen. De kleur wordt gedragen tijdens het vasten en bij begrafenissen.
Kleuren worden vaak toegekend aan politieke partijen en zowel Nederland als België heeft een politieke partij die zich de paarse kleur heeft eigen gemaakt.
De paarse kleur staat ook symbool voor passie, spiritualiteit, inspiratie en originaliteit.
Kleuren die gebruikt worden om muren te schilderen, worden gezegd invloed te hebben op je humeur en creativiteit. Er wordt beweerd dat een paarse kleur tegen je muren je helpt om creatief te zijn en de kleur kan je gevoel van eigenwaarde stimuleren. Een teveel aan paars zal zich dan weer uiten in irritatie en ontevredenheid.
turelinckx - 6 april 2014

2

0   1

kleur paars


Paars is de naam voor de kleur die het goedje aanneemt als je een ongeveer gelijke hoeveelheid verf uit een potje of tube met rode verf en een potje of tube met blauwe verf door elkaar heen mengt totdat je een gelijkmatig geheel hebt verkregen.
Nitwiz - 14 juni 2015

Betekenis van kleur paars toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< zwaluw tattoo wrecking ball >>