Betekenis insuline
Wat betekent insuline? Hieronder vind je 17 betekenissen van het woord insuline. Je kunt ook zelf een definitie van insuline toevoegen.

1

11   1

insuline


Hormoon dat in de eilandjes van langerhans in de alvleesklier geproduceerd wordt en dat invloed heeft op de suikerstofwisseling; een tekort aan insuline leidt tot suikerziekte.
Bron: thesauruszorgenwelzijn.multites.net

2

6   1

insuline


Hormoon dat gemaakt wordt door de alvleesklier, zorgt dat suiker uit het bloed door de lichaamscellen kan worden opgenomen.
Bron: scholieren.com

3

6   2

insuline


een hormoon gemaakt in de b├Ętacellen van de pancreas in de zogenaamde eilandjes van Langerhans, dat de lever aanzet bloedglucose op te nemen en op te slaan in de vorm van glycogeen Glucagon en insu [..]
Bron: nl.wiktionary.org

4

3   0

insuline


Insuline verlaagt de glucosespiegel in het bloed. Het is een stof die het lichaam zelf aanmaakt. Wanneer het lichaam de stof niet aanmaakt, spreekt men van diabetes of suikerziekte. Diabetespatiënten moeten daarom insuline spuiten.
Bron: bijsluiterwoordenboek.nl

5

3   0

insuline


Insuline is een polypeptidehormoon met molecuulformule C254H377N65O75S6. Dit hormoon heeft invloed op de glucosestofwisseling. Een tekort aan insuline leidt tot suikerziekte (diabetes). Insuline word [..]
Bron: nl.wikipedia.org

6

3   0

insuline


Een hormoon dat door de alvleesklier wordt geproduceerd en het glucosegehalte van het bloed verlaagt.
Bron: lillypro.nl

7

3   0

insuline


Door de alvleesklier afgescheiden stof die het suikergehalte van bloed verlaagt en daarom als geneesmiddel voor suikerziekte gebruikt wordt.
Bron: tlc-dieet.be

8

3   0

insuline


hormoon dat wordt gemaakt in de beta-cellen van de Eilandjes van Langerhans. Zorgt ervoor dat glucose uit het bloed de cellen in de weefsels in kan gaan en verlaagt zo de bloedglucosewaarde.
Bron: bd.com

9

3   1

insuline


Hormoon dat wordt geproduceerd door de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier. Insuline zorgt voor een daling van de bloedsuikerspiegel, bijvoorbeeld na een maaltijd. Bij mensen met suikerziekte [..]
Bron: www.dokterdokter.nl

10

2   0

insuline


Een hormoon, gemaakt in de pancreas (alvleesklier) dat een belangrijke rol speelt bij de regulering van glucose (bloedsuiker). Een gebrek hieraan leidt tot verhoogde kans op diabetes mellitus.
Bron: nvacp.nl

11

2   0

insuline


Hormoon dat de suikerstofwisseling en vetstofwisseling regelt.
Bron: dehelianthus-haarlem.nl

12

2   0

insuline


Door de alvleesklier afgescheiden stof die het suikergehalte van bloed verlaagt en daarom als geneesmiddel voor suikerziekte gebruikt wordt.
Bron: tlc-dieet.nl

13

3   2

insuline


Een hormoon dat door de alvleesklier wordt geproduceerd en dat zorgt dat lichaamscellen de glucose die in de bloedbaan zit kunnen opnemen en kunnen gebruiken om energie te leveren voor de cellen.
Bron: heartfailurematters.org

14

2   1

insuline


een hormoon geproduceerd door de pancreas of alvleesklier die zorgt voor de opname van suiker vanuit het bloed naar de cel.
Bron: uzleuven.be

15

1   0

insuline


Hormoon dat wordt aangemaakt door de aalvleesklier. Verlaagt de bloedsuiker.
Bron: 9maand.be

16

1   0

insuline


Een hormoon dat in het lichaam het gebruik van suiker, vetten en vele andere aspecten van het metabolisme regelt
Bron: nl.hdbuzz.net

17

0   2

insuline


Bron: allesoverseks.be   NSFW / 18+

Betekenis van insuline toevoegen.
Aantal woorden:
Naam:
E-mail: (* optioneel)

<< Insulinde insuline-antagonisten >>