1 |
GlacerenHartige of zoete gerechten van een glanslaag voorzien. Vóór het bakken gebeurt dit door het product met melk of losgeklopt eiwit in te strijken en onder de grill te plaatsen. Na het bakken door in te wrijven met een gelei van vis- of groentebouillon.
|
2 |
Glacerenhet aanbrengen van een (half) transparante gekleurde laag over een anders gekleurde ondergrond.
|
3 |
GlacerenEen bepaald gerecht met boter zo sterk verhitten dat er een korstje ontstaat, bepaalde groenten door boter wentelen zodat ze gaan glimmen, een gerecht met suiker bestrooien en in de oven zetten zodat de suiker karameliseert, een gerecht omgeven met fondant of zeer sterk ingekookte suikersiroop.
|
4 |
Glacerenhet aanbrengen van een (half) transparante gekleurde laag over een anders gekleurde ondergrond.
|
5 |
GlacerenKleuren van gerechten onder salamander, juist voor het doorgeven. Ook bereiding van groenten b.v. zilveruitjes, wortelen.
|
6 |
GlacerenHet glanzend maken van gerechten. Zoete gerechten met suikerstroop, hartige met gelei.
|
7 |
Glaceren(engels: glazing (coating)) Het bedekken met een dunne, meestal glanzende, soms doorzichtige, deklaag. De term omvat tevens het aanbrengen van doorzichtige, gekleurde verf over gedeelten waarop reeds andere verf is aangebracht, om het uiterlijk of de kleur te veranderen.
|
8 |
Glacerenhet aanbrengen van een (half) transparante gekleurde laag over een anders gekleurde ondergrond.
|
9 |
GlacerenGlaceren is een kooktechniek. De glaceertechniek kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor kip of eend. Door bijvoorbeeld honing te smeren op de kip/eend zal die na het bereiden in de grill of in de oven [..]
|
<< Gipsen | Gouache >> |