1 |
boterOvertollig halen we zo veel mogelijk weg met grauw papier of door afschrappen met een mes. Haast alle gladde opvervlakken kunnen we afnemen met een warm sopje van een neutraal afwasmiddel. Vetvlekken in ruwe steen haalt u weg met water en azijn. Wasbare textielstoffen behandelt u met wasbenzine, uw tapijt of canvasbekleding met trichloorethyleen.
|
2 |
boter uit melk gemaakt vet voor op brood of om in te bakken Vo [..]
|
3 |
boter
|
4 |
boterZuivelproduct, bestaat voor tenminste 80% uit botervet dat in kleine hoeveelheden (2,5 tot 4,5%) in melk aanwezig is.
Oudtijds werd boter op de boerderijen bereid door de melk, nadat deze uit zichze [..]
|
5 |
boterBoter is overwegend melkvet dat door het karnen (dat is het ritmisch bewegen van de melk of room) van het waterige deel in de melk gescheiden wordt. Deze boter wordt gewassen en gekneed, er wordt al dan niet zout aan toegevoegd. Het waterige deel dat na het karnen overblijft is karnemelk of botermelk. Afhankelijk van het vetgehalte van de melk is e [..]
|
6 |
boterBoter of roomboter is de gekarnde room van melk. De productnaam 'boter' is beschermd en mag alleen gebruikt worden als er ten minste 80% melkvet in het product zit. Daarom mag bijvoorbeeld het Amerika [..]
|
7 |
boterBoter kan betrekking hebben op:
Boter (zuivel), Gekarnde room van melk
Roomboter, gekarnde room van koemelk, die verder (in principe) geen bewerking heeft ondergaan; ten minste 80% melkvet;
"Echt [..]
|
8 |
boterBoter kan betrekking hebben op:
Boter (zuivel), Gekarnde room van melk
Roomboter, gekarnde room van koemelk, die verder (in principe) geen bewerking heeft ondergaan; ten minste 80% melkvet;
"Echt [..]
|
9 |
boterBoter, v. gmv. verdikte vetdeelen der melk (door karnen verkregen); gras -, hooi -; (fig.) - bij den visch, kontant, geld bij de waar; - aan de galg, te vergeefs; wie - op zijn hoofd heeft ga niet in [..]
|
10 |
boterHouder van onmisbare voedingsstoffen
|
11 |
boterzuivelproduct dat bestaat uit vette voedingsstof die door karnen uit room verkregen wordt en gebruikt wordt om op brood te smeren, als ingrediënt in gerechten of als vetstof om erin te bakken; gekarnde room van melk; echte boter; natuurboter; roomboter In het algemene taalgebruik niet altijd onderscheiden van synthetische producten als margari [..]
|
<< Bori | botsen >> |